Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Οι αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του Μπουραντώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Οι αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του Μπουραντώνη

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Οι «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων, έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης 29/10 στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Μια φωτογραφία που παγώνει το αίμα και φέρνει μνήμες από το παρελθόν δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα των τραμπούκων που πραγματοποίησε την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα “αλληλεγγύη στις καταλήψεις” προκαλεί σοκ.

Η φωτογραφία η οποία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης”

Μεταξύ άλλων γράφουν: “Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις.

Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την “ακαδημαϊκή αυθεντία” του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους.”

Η επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη

Yπενθυμίζεται πως η καταδρομική επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από ομάδα αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην Πατησίων.

Φορώντας κουκούλες και γάντια, περίπου 20 άτομα εισέβαλλαν στο γραφείο προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αντιδρώντας στις κινήσεις κατά των καταλήψεων

Οι άγνωστοι κινήθηκαν κατά του πρύτανη, στον οποίον και επιτέθηκαν καθυβρίζοντάς τον, ενώ τον έπιασαν και από τον λαιμό.

Οι ζημιές υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Οι άγνωστοι κατέστρεψαν υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία και καρέκλες, ενώ έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Τα μέλη της διοίκησης του ιδρύματος θα συνεδριάσουν άμεσα για να εκδώσουν ανακοίνωση καταδίκης των ακραίων αυτών περιστατικών.

“Μόλις δέχτηκε καταδρομική επίθεση η Πρυτανεία του ΟΠΑ, και ο ίδιος ο Πρύτανης. Ελλάς 2020”, σχολίασε ο αντιπρύτανης Κώστας Δράκος αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις