Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νίκαια – Γαλλία επίθεση: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο
ΚΟΣΜΟΣ

Νίκαια – Γαλλία επίθεση: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Νίκαια - Γαλλία επίθεση: Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση "Αλάχου Άκμπαρ", συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Νίκαια – Γαλλία επίθεση: Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Νίκαια της Γαλλίας μετά από επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, η οποία έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, είναι και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών Μέσων, τα οποία επικαλούνται αστυνομική πηγή, η γυναίκα εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη. Αποκεφαλισμένο εντοπίστηκε, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα ακόμη θύμα.

Τουλάχιστον οι δύο από τα τρία θύματα φέρεται να βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία.

https://twitter.com/SOSCdOrient/status/1321743002063298562?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321743002063298562%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1059854%2Falert-epithesi-me-mahairi-sti-nikaia-tis-gallias%2F

Η στιγμή που Γάλλοι αστυνομικοί εισβάλουν στην εκκλησία

Ο δράστης συνελήφθη

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δράστης πρώτα πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο θεός είναι Ύψιστος») και ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων. O τρόπος με τον οποίο έδρασε ο άνδρας ήταν ακριβώς ο ίδιος με την δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο της Νίκαιας.

Aν και ο δράστης έχει συλληφθεί, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση. «Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, έγραψε στο Twitter:

«Επιβεβαιώνω ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια».

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η σημερινή επίθεση με μαχαίρι ακούστηκαν εκρήξεις με τους αστυνομικούς να διευκρινίζουν ότι οι ίδιοι ενεργοποίησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς για το λόγο αυτό οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν.

«Μην πανικοβληθείτε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», προειδοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Twitter.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα. H επίθεση αυτή έρχεται δυο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στα περίχωρα του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής ο οποίος δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα επειδή έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά το περιστατικό αυτό κήρυξε πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού δίνοντας μάλιστα άδεια ώστε να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με σκίτσα του Charlie Hebdo. Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από το μουσουλμανικό κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις