Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Άλλες 51 απώλειες – Στους 1.119 οι νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Άλλες 51 απώλειες – Στους 1.119 οι νεκροί

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν και πλέον έχουν φθάσει στο χειρότερό τους επίπεδο από τη δεκαετία του 1990, όταν είχαν σκοτωθεί περίπου 30.000 άνθρωποι και στις δύο πλευρές, ενώ όλες οι συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που έχουν συναφθεί μέχρι τώρα έχουν μείνει κενό γράμμα.

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα: Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρμενικές δυνάμεις στον θύλακα υπέστησαν άλλες 51 απώλειες, με τον απολογισμό των θυμάτων στις τάξεις τους να φθάνει ως εδώ τους 1.119 νεκρούς από την 27η Σεπτεμβρίου, όταν η σύρραξη με το Αζερμπαϊτζάν αναζωπυρώθηκε στον θύλακα. Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν και πλέον έχουν φθάσει στο χειρότερό τους επίπεδο από τη δεκαετία του 1990, όταν είχαν σκοτωθεί περίπου 30.000 άνθρωποι και στις δύο πλευρές, ενώ όλες οι συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που έχουν συναφθεί μέχρι τώρα έχουν μείνει κενό γράμμα. Στο μεταξύ θύμα επίθεσης έπεσε ο υπουργός Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ Jalal Harutyunyan. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι Αζέρικες Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Harutyunyan, με αποτέλεσμα ο υπουργός Άμυνας να τραυματιστεί.

Στο διαδίκτυο, μάλιστα, κυκλοφόρησε και βίντεο που απαθανατίζει τη στιγμή του χτυπήματος κατά της αυτοκινητοπομπής. Οι αναφορές που τον ήθελαν νεκρό διαψεύστηκαν, ωστόσο, από τον εκπρόσωπο του προέδρου Vahram Poghosyan, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στο facebook, έκανε λόγο για ψευδείς ειδήσεις περί θανάτου του, που έχουν διαδώσει τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν. Όπως έγραψε ο Poghosyan, τα τραύματα του Harutyunyan δεν είναι σοβαρά και δεν κινδυνεύει η υγεία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, πρόκειται να επιστρέψει σύντομα και πάλι στα καθήκοντά του. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Καραμπάχ Arayik Harutyunyan υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απάλλασσε τον Jalal από τα καθήκοντά του, ενώ με άλλο διάταγμα όρισε υπουργό Άμυνας τον αρχιστράτηγο Mikael Arzumanyan. Όπως τόνισε ο πρόεδρος, η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη σε στρατιωτικές θέσεις και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις