Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Φόβος ότι θα σημειωθούν περισσότερα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Φόβος ότι θα σημειωθούν περισσότερα κρούσματα

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Η κατάσταση είναι δύσκολη και στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και γι' αυτό λαμβάνονται μέτρα για lockdown, είπε αρχικά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Μας ανησυχεί πολύ είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ερωτώμενος για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αρκουμανέας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου από το πρωί διεξάγονται rapid tests και εν συνεχεία θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για τα μέτρα που θα ληφθούν και όπως όλα δείχνουν θα είναι τοπικό lockdown.

«Τα λύματα δείχνουν πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες. Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση είναι δύσκολη και στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και γι αυτό λαμβάνονται μέτρα για lockdown», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας προσθέτοντας ότι θα γίνει σύσκεψη για τα μέτρα αλλά και ότι θα γίνουν όσα περισσότερα τεστ γίνεται σε όλους όσους έχουν σχηματίσει από το πρωί ουρές για τα rapid tests του ΕΟΔΥ.

Θεσσαλονίκη: Δέκα κρούσματα σε δομή περίθαλψης παιδιών με αναπηρία

Δέκα παιδιά εντοπίστηκαν με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη στη δομή περίθαλψης «Αγ. Δημήτριος» του κέντρου πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου γονείς καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση.
Στη δομή περίθαλψης φιλοξενούνται παιδιά με βαριές αναπηρίες. Ωστόσο όπως καταγγέλλει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων της δομής κ. Ολυμπία Κορδά, ο Σύλλογος δεν ενημερώθηκε επίσημα από τη διοίκηση για τα περιστατικά κορωνοϊού.

«Ό,τι μάθαμε, το μάθαμε ανεπίσημα, από καταγγελίες γονέων που ανησυχούσαν για τα παιδιά τους» είπε η κ. Κορδά τονίζοντας ότι κάποιοι έμαθαν για τα παιδιά τους από τις μεταξύ τους συνομιλίες. Σημειώνεται ότι από τα δέκα παιδιά που κόλλησαν, τα δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Η κ. Κορδά, έθεσε και το θέμα της έλλειψης προσωπικής επαφής των γονέων με τα παιδιά τους λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις