Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Επτά θάνατοι σε λίγες ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Επτά θάνατοι σε λίγες ώρες

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Η πίεση του εθνικού συστήματος υγείας ειναι τεράστια, με τις μισές κλίνες στις εντατικές να είναι ήδη γεμάτες.

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες ώρες υπέκυψαν 5 ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ενώ στα θύματα ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμα άνθρωποι. Ειδικότερα, αρχικά σήμερα έγινε γνωστό ότι κατέληξαν ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από τις 14 Οκτωβρίου, ένας 58χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 28 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», ενώ στο ΑΧΕΠΑ πέθαναν τρεις ασθενείς. Ενας 59χρονος και μια 79χρονη που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ και μια 95χρονη που ήταν σε απλή κλίνη.

Στα τελευταία θύματα του ιού συμπεριλαμβάνονται και ένας 89χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» από τις 13 Οκτωβρίου, όπως και ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου». Πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό ανέρχονται σε 600. Σημειώνεται ότι αύξηση των νεκρών στη χώρα τις τελευταίες μέρες ήταν δραματική, καθώς από τις 17 Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 100 τα θύματα στη χώρα μας.

Εκτός ελέγχου η πανδημία – Ποια μέτρα θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Τα 1.259 κρούσματα δείχνουν ότι κινούμαστε στο ρυθμό επιθετικής αύξησης. Η πίεση του εθνικού συστήματος υγείας ειναι τεράστια, με τις μισές κλίνες στις εντατικές να είναι ήδη γεμάτες. Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στη χώρα. Τα στοιχεία σοκάρουν. 102 διασωληνωμένοι, 12 θάνατοι, 16 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και το εθνικό σύστημα υγείας υπό πίεση. Ο αριθμός σοκ των 1259 κρουσμάτων οδήγησε στην αίθουσα ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιέζεται και τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους, καθώς εισαγωγές και διασωληνώσεις αυξάνονται ραγδαία. Στο μεταξύ οι αυστηροί έλεγχοι συνεχίζονται ενώ το βράδυ η Αθήνα ερημώνει λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αν η πορεία του ιου συνεχίσει να είναι επιθετική τότε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν έτοιμα μέτρα στην φαρέτρα τους.

Μπροστά σε αυτό το τσουνάμι κρουσμάτων που έχουμε τις τελευταίες ημέρες, αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων. Ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι να χαμηλώσει η ένταση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης προκειμένου να μην μιλά πολύ δυνατά ο κόσμος και να μην πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο για να ακουστούν. Επίσης συζητείται να κλείνει νωρίτερα η εστίαση και ιδίως για τη Θεσσαλονίκη η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός περιφέρειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις