Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες σε αρχαιολογικούς χώρους: Εξαρθρώνεται η σπέιρα που ”άνοιγε” αυτοκίνητα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες σε αρχαιολογικούς χώρους: Εξαρθρώνεται η σπέιρα που ”άνοιγε” αυτοκίνητα

Ληστείες σε αρχαιολογικούς χώρους:΄Ηταν πολλές οι καταγγελίες για τη δράση της σπείρας των αρχαιολογικών χώρων και η Ασφάλεια του Ναυπλίου ανέλαβε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Ληστείες σε αρχαιολογικούς χώρους: Δρούσαν για καιρό στους αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου. Περίμεναν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους, κυρίως ξένοι αλλά και΄Ελληνες τουρίστες, που επισκέπτονταν τους χώρους για να θαυμάσουν τη μοναδικότητα των πολιτιστικών θησαυρών, στα τέσσερα αυτά σημεία της Πελοποννήσου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σκοπός τους, ωστόσο, δεν ήταν να… θαυμάσουν κι αυτοί τα αρχαία, αλλά να διαρρήξουν τα σταθμευμένα οχήματα, όση ώρα οι επισκέπτες ξεναγούνταν, φορώντας τις μάσκες τους για τον κορoνοϊό. Πέρα από χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, αφαιρούσαν πάντα και τα διαβατήρια των ξένων, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για την τελική τους κατάληξη. Είναι γνωστό ότι με κλεμμένα η δηλωθέντα ως απωλεσθέντα διαβατήρια Ευρωπαίων πολιτών, εφοδιάζονται έναντι αμοιβής παράτυποι μετανάστες για να ταξιδέψουν υπό την καθοδήγηση διακινητών στην Ευρώπη με τα στοιχεία των κατόχων των ταξιδιωτικών εγγράφων.΄Ηταν πολλές οι καταγγελίες για τη δράση της σπείρας των αρχαιολογικών χώρων και η Ασφάλεια του Ναυπλίου ανέλαβε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μετά από πολυήμερη έρευνα,  εξιχνιάστηκαν,  όπως ανακοινώθηκε, είκοσι τέσσερις  περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο  άτομα, 30χρονος αλλοδαπός και 63χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, οι οποίοι, μεσημβρισνές ώρες, εντοπίστηκαν  στις Μυκήνες, και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για σύσταση συμμορίας καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.9.2020 έως και την 25η Οκτωβρίου, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα.

Eυρώ, λίρες Αγγλίας, ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου, διέπραξαν συνολικά τρεις περιπτώσεις αποπειρών κλοπών και είκοσι μία περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά., μέρος των όποιων βρέθηκαν και αποδόθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις