Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28 Οκτωβρίου 2020: Ένα συγκινητικό βίντεο για την επέτειο του «ΟΧΙ»
ΕΛΛΑΔΑ

28 Οκτωβρίου 2020: Ένα συγκινητικό βίντεο για την επέτειο του «ΟΧΙ»

28 Οκτωβρίου 2020: Το βίντεο δημιούργηθηκε από την Ομάδας Αναβίωσης ΕΣ 1940

28 Οκτωβρίου 2020: «Μην αφήνεις την Ιστορία να ξεθωριάζει… Δίδαξέ την στα παιδιά σου! 80 χρόνια από το έπος του ’40» Αυτό είναι το μήνυμα της Ομάδας Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940 και του Ηλία Περγαντή, οι οποίοι δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο. Η ιδέα της ιστορικής αναβίωσης του ΕΣ 1940 ωρίμασε το 2012 και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για την απόκτηση της γνώσης των υλικών που χρησιμοποιούσε ο ΕΣ κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ΕΣ 1940 αποτελείται από 12 άτομα.

Μαχητικά και ελικόπτερα πάνω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επιβλητική ήταν η παρουσία των Ενόπλων δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16, αλλά και συνολικά δώδεκα ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού πέταξαν πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του 3ου Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η παρουσία των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων είχε προγραμματιστεί τις τελευταίες μέρες μετά την ακύρωση των στρατιωτικών παρελάσεων σε όλη τη χώρα με τις ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται κοντά στους πολίτες έστω με αυτόν τον τρόπο.

Τι έγινε στην Αθήνα

Στην Αθήνα πέταξαν τέσσερα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, έξι ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και δύο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω από την πλατεία Συντάγματος.

Ζεύγη μαχητικών F-16 θα πετάξουν πάνω από :

– Πολύγυρο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά.

– Κιλκίς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, ‘Αρτα, Πρέβεζα, Άκτιο, Λευκάδα, Μεσολόγγι,

– Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Πάτμο, Κάλυμνο, Ερμούπολη,

– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο,

– Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Άραξο.

Περαιτέρω 4 Mirage 2000-5, θα πετάξουν πάνω από Θήβα, Λειβαδιά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λαμία και Χαλκίδα ενώ ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, θα πετάξουν πάνω από Κατερίνη, Λάρισα, και Βόλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις