Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία λοκντάουν κορονοϊός: «Κλείνουν» μία-μία οι πόλεις
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία λοκντάουν κορονοϊός: «Κλείνουν» μία-μία οι πόλεις

Βρετανία λοκντάουν κορονοϊός: Η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στη βρετανική πόλη στο Tier 3 από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα (12:01 τα μεσάνυχτα)

Βρετανία λοκντάουν κορονοϊός: «Κλείνουν» μία-μία οι πόλεις στη Βρετανία, καθώς η διασπορά του νέου κορονοϊού δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης Τζόνσον. Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, το Νότιγχαμ εισέρχεται από την Πέμπτη (ουσιαστικά από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα) στο επίπεδο συναγερμού 3, ήτοι το ανώτερο που προβλέπεται στη Βρετανία. Την απόφαση έλαβε η τοπική κυβέρνηση και τα νέα μέτρα, τα οποία παραπέμπουν σε μερικό lockdown, θα εφαρμοστούν από τις 00:01 της Πέμπτης.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν 20.890 κρούσματα μόλυνσης του Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τις 19.790 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες. Άλλοι 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Χθες είχαν ανακοινωθεί 151 νέοι θάνατοι.

Νέα περιοριστικά μέτρα επιβάλλει ο δήμος του Όσλο της Νορβηγίας

Νέα περιοριστικά μέτρα επιβάλλει ο δήμος του Όσλο της Νορβηγίας, που επιχειρεί να αντιμετωπίζει τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Βασικό μέτρο είναι η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι δυνατή. Παράλληλα, οι πολίτες συστήνεται να μην έχουν κοινωνικές επαφές με πάνω από 10 άτομα εβδομαδιαίως, πλην του σπιτιού, των σχολείων και των παιδικών σταθμών, ενώ απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων σε κλειστό χώρο έναντι του σημερινού ορίου των 50 ατόμων. Τα μπαρ, τα οποία ήδη έχουν κληθεί να σταματήσουν να σερβίρουν τα μεσάνυχτα, δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται νέους πελάτες μετά τις 22.00 τοπική ώρα. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη από τις 12.00 τοπική ώρα.

Παρότι η Νορβηγία παραμένει σχετικά μακριά από τα στοιχεία της πανδημίας που καταγράφονται σε ευρωπαϊκή κλίμακα, η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα αργότερα σήμερα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η χώρα κατέγραψε 37,7 κρούσματα νέου κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τον χαμηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις