Μπαρ στον Πειραιά: Απίστευτο περιστατικό με αστυνομικούς

ΕΛΛΑΔΑ

Μπαρ στον Πειραιά: Απίστευτο περιστατικό με αστυνομικούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Μπαρ στον Πειραιά: Αστυνομικός έπινε ποτό στο μπαρ και έπεσε σε μπλόκο συναδέλφων - Εκανε παρέμβαση και υποδιοικητής τμήματος για να μην κοπεί πρόστιμο

26.10.2020 | 14:55

Μπαρ στον Πειραιά: Αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα του Πειραιά έπινε το ποτό του σε μπαρ της περιοχής, ενώ είχαν περάσει τα μεσάνυχτα και όταν τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσε πάνω σε μπλόκο συναδέλφων του που διενεργούσαν ελέγχους για Covid-19, όχι μόνο αρνήθηκε ότι διασκέδαζε παραβιάζοντας τα μέτρα για τον κορoνοϊό, άλλα δήλωσε ρητά ότι θα καταθέσει και ενόρκως ότι το μπαρ ήταν κλειστό παρόλο που μέσα έπαιζε μουσική και ήταν 20 άτομα.

Το απίστευτο είναι ότι, μόλις η υπόθεση οδηγήθηκε στο Τμήμα, ο αστυνόμος Α’ και υποδιοικητής του Τμήματος στον Πειραιά ο οποίος είναι φορέας κορoνοϊού καθώς είχε διαγνωστεί από τις 22 του μηνός και ήταν σε καραντίνα, πήρε από το σπίτι του τηλέφωνο τον επικεφαλής των ελέγχων και απαίτησε να παρέμβει για να μην κοπούν πρόστιμα στο μαγαζί.

Ο επικεφαλής των μέτρων, αμέσως ενημέρωσε τη ΓΑΔΑ για την περίπτωση των δυο αστυνομικών με αποτέλεσμα η υπόθεση πλέον να έχει περάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς διετάχθη από τον Εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων – Εκατοντάδες παραβάσεις

Σε πέντε ανήλθαν οι συλλήψεις, σε 31 συνολικά οι παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων, σε 520 για μετακίνηση από τις 00:30 έως τις 5:00 και σε 786 για μη χρήση μάσκας, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, σε 49.745 ελέγχους που διενεργήθηκαν, βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 520 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 411 στην Αττική, 49 στη Θεσσαλονίκη, 18 στη Δυτική Μακεδονία, 12 στη Θεσσαλία, 12 στην Κρήτη, 5 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στα Ιόνια Νησιά, 3 στην Ήπειρο, 3 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στο Νότιο Αιγαίο.

Επιπλέον, 25 παραβάσεις και πέντε συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε τρία καταστήματα στην Ήπειρο, δύο στη Στερεά Ελλάδα και από ένα σε Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία. Έξι για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία τρία στην Αττική και από ένα σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο. Δύο για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη.

Ακόμη, 786 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 132 στην Αττική, 127 στη Θεσσαλονίκη, 96 στη Στερεά Ελλάδα, 67 στην Κεντρική Μακεδονία, 62 στο Βόρειο Αιγαίο, 62 στη Θεσσαλία, 53 στην Κρήτη, 46 στη Δυτική Ελλάδα, 40 στα Ιόνια Νησιά, 31 στην Ηπειρο, 26 στην Πελοπόννησο, 21 στη Δυτική Μακεδονία, 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 5 στο Νότιο Αιγαίο.

Exit mobile version