Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Χτύπησε πολλές φορές τη μάνα και την αδελφή του και… ξάπλωσε
ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Χτύπησε πολλές φορές τη μάνα και την αδελφή του και… ξάπλωσε

Μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο

Μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Γιος φέρεται να μαχαίρωσε πολλές φορές τη μητέρα και την αδερφή του μέσα στο σπίτι τους, σε συνοικία του Ηρακλείου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το κακό δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού της χτύπησε πολλές φορές, στη συνέχεια πήγε και… ξάπλωσε! Η μητέρα φέρεται να ήταν αυτή που προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρουν τις γυναίκες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες είναι σοβαρά τραυματισμένες, με τη μητέρα -περίπου 80 ετών- να εισάγεται άμεσα στο χειρουργείο καθώς φέρει μαχαιριές ακόμα και στο κεφάλι και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσμη. Πολλές μαχαιριές φέρεται να έχει και η 50χρονη αδερφή του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο χώρο.

Επίθεση με μαχαίρι και στο Αγρίνιο

Συνελήφθη, άμεσα, το μεσημέρι της Κυριακής, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 39χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Ειδικότερα, ο άνδρας, βρισκόμενος στο σπίτι του με την σύζυγό του, τα παιδιά του και τρεις ακόμη γυναίκες (δύο ενήλικες και μια ανήλικη), γνωστές της συζύγου του, επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε την μια από τις γυναίκες και την ανήλικη 16χρονη κόρη της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ βρήκαν στην κατοχή του κατάσχεσαν ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος. Τα θύματα μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: δύο σπαθιά, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα και σουγιά). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις