Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: «Μεγαλύτερος από την πραγματικότητα ο αριθμός», λέει η Παγώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: «Μεγαλύτερος από την πραγματικότητα ο αριθμός», λέει η Παγώνη

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: «Στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς

Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: «Ο αριθμός των κρουσμάτων (κορονοϊού) είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως η ίδια εξήγησε «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό». Παράλληλα η κα Παγώνη επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1000 κρούσματα ενώ δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2000 κρούσματα την ημέρα στα νοσοκομεία.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και τόνισε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό. Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις. Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Δωρεάν rapid τεστ από τον ΕΟΔΥ σε πολίτες στο Περιστέρι

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην πληθυσμό. Συγκεκριμένα, από σήμερα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενα από Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκονται από τις 10:00 έως τις 14:00 έξω από το δημαρχείου στην πλατεία Περιστερίου προκειμένου να πραγματοποιούν δωρεάν rapid τεστ για τον κορονοϊό σε πολίτες. Ανάλογη δράση έγινε χθες και στον Νέο Κόσμο, όπου από τους 658 ελέγχους που έγιναν επιβεβαιώθηκαν 15 κρούσματα κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 790 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και 10 νέους θανάτους.

Δείτε ακόμα:

Επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων – Μέτρα lockdown… χωρίς lockdown προ των πυλών

“Σκοτώθηκε το αστέρι μου, το μπουμπουκάκι μου” – Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης φοιτήτριας

Απαράδεκτες εικόνες στη Θεσσαλονίκη- Συρρέουν οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο παρά τα περιοριστικά μέτρα

Έρευνες σε δύο περιοχές της Αλβανίας για τον Παππά – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις