Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Στήριξη ΟΛΜΕ στη φιλόλογο που συνελήφθη
ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Στήριξη ΟΛΜΕ στη φιλόλογο που συνελήφθη

Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Αντίθετη η ΟΛΜΕ με τη σύλληψη της καθηγήτριας που αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα εντός της σχολικής αίθουσας.

Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την καθηγήτρια η οποία όχι μόνο αρνούνταν να βάλει μάσκα μέσα στην τάξη αλλά έβαζε και απουσίες στους μαθητές που της έκαναν παρατήρηση. Για το ζήτημα πήρε θέση η ΟΛΜΕ, μέσω του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Μαλαγάρη καθώς η εν λόγω εκπαιδευτικός συνελήφθη.

“Για την εν λόγω συνάδελφο θα πρέπει να τονίσουμε ότι βεβαίως εάν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει και εκείνη να φοράει, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί, μάσκα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με συλλήψεις εκπαιδευτικών έξω από την εκπαιδευτική μονάδα σαν να είναι εγκληματίες του ποινικού δικαίου, να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα, να κρατούνται για αυτόφωρη διαδικασία και τα λοιπά” δήλωσε στην κάμερα του Mega.

“Δεν θέλω μάσκα, θέλω μάσκαρα”

Στο μεταξύ, προκλητικές απαντήσεις, αλλά και απίστευτες αντιδράσεις αποδίδουν στην καθηγήτρια – αρνητή μάσκας, οι μαθητές της στο ΕΠΑΛ Υμηττού, με τις νέες καταγγελίες τους. Πεισματικά, τους αγνοούσε και μάλιστα απαντούσε στις εκκλήσεις των μαθητών της: “εγώ δεν θέλω μάσκα, θέλω… μάσκαρα”, όπως καταγγέλλουν μαθητές. Όμως, σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες, η καθηγήτρια δεν αντιδρούσε μόνο με αυτό το ιδιότυπο “χιούμορ”. Έφτασε στο σημείο να βάζει ακόμη και απουσίες στους μαθητές που της ζητούσαν να φορέσει μάσκα.

Η καθηγήτρια συνελήφθη μετά από μήνυση του διευθυντή του σχολείου σε βάρος της.

Έλεγε ότι δεν πιστεύει στον κορονοϊό

Όπως είπαν τα παιδιά, έλεγε στους μαθητές πως δεν πιστεύει στον κορονοϊό και τη μάσκα. Τα παιδιά της έλεγαν “δεν μπαίνουμε στην τάξη, αν δεν βάλεις μάσκα” και εκείνη απαντούσε “όχι” και τους έβαζε απουσίες”. Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ανέφερε ότι “πολλά παιδιά της β’ Λυκείου μου έλεγαν πολλά σχόλια γι’ αυτό: ότι της έλεγαν ότι την παρακαλούσαν να φορέσει μάσκα, γιατί είχαν κι ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους. Οι γονείς έκαναν καταγγελίες, ο διευθυντής έκανε μήνυση και εγώ ως πρόεδρος του 15μελούς μίλησα με τον διευθυντή και μου είπε ότι περιμένει απάντηση από τη Δευτεροβάθμια”.

Αγνοούσε τις εκκλήσεις

Η καθηγήτρια πάντως εμφανίζεται απτόητη, παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για την στάση της και φέρεται να δηλώνει ότι επιθυμεί να δικαστεί για την άρνησή της να φορέσει μάσκα μέσα στη σχολική αίθουσα, θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές της.

Σημειώνεται ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μαθητές των τάξεων στις οποίες δίδασκε τής είχαν κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι στο οικογενειακό περιβάλλον τους έχουν άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Μαθητές αναφέρουν ότι η εκπαιδευτικός δεν έδειχνε να πτοείται από τις εκκλήσεις των παιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις