Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιθέσεις με μαχαίρι Αγρίνιο: Η ιστορία “πίσω” από τον ένοπλο
ΕΛΛΑΔΑ

Επιθέσεις με μαχαίρι Αγρίνιο: Η ιστορία “πίσω” από τον ένοπλο

Επιθέσεις με μαχαίρι Αγρίνιο: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που πήραν τα χαρακτηριστικά του δράστη, ξεκίνησαν τις αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια

Επιθέσεις με μαχαίρι Αγρίνιο: Μητέρα και η 16χρονη κόρη της, συνόδευσαν τη φίλη τους έως το σπίτι της στο κέντρο του Αγρινίου για να πάρει τα πράγματά της μετά την απόφαση χωρισμού με τον σύζυγό της και λίγο έλειψε να το πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ξαφνικά, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, θεωρώντας τες, προφανώς, όπως εκτιμάται από την Αστυνομία «υπεύθυνες» για την απόφαση της συζύγου του να αποχωρήσει από το σπίτι, όρμησε με μαχαίρι πάνω τους. Ενώ στο σπίτι βρίσκονταν και τα τρία παιδιά του, έπληξε με το αιχμηρό αντικείμενο, ένα από τα πολλά που κρατούσε σαν «συλλογή» την φίλη της συζύγου του,  στα πλευρά, ενώ η τρομοκρατημένη 16χρονη κόρη της, γλίτωσε με ελαφρά τραύματα στα χέρια, στην προσπάθειά της να σώσει τη μητέρα της! Αυτό ήταν το αιματηρό σκηνικό που στήθηκε χθες το μεσημέρι σε σπίτι του Αγρινίου και για το οποίο κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Αστυνομία όσο και το ΕΚΑΒ καθώς έφθασε ασθενοφόρο επί τόπου.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που πήραν τα χαρακτηριστικά του δράστη, ξεκίνησαν τις αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, ενώ οι τραυματιοφορείς μετέφεραν μητέρα και κόρη στο νοσοκομείο Αγρινίου. Σοβαρότερη είναι η κατάσταση της μητέρας καθώς όπως προαναφέρθηκε ο δράστης την έπληξε στα πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του δράστη, μητέρα τριών παιδιών, μην αντέχοντας τη συμπεριφορά του συζύγου της του ανακοίνωσε εδώ και ημέρες την απόφασή της να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Πήρε τη φίλη της και την ανήλικη να τη βοηθήσουν

Το μεσημέρι της Κυριακής, χωρίς να φαντάζεται τι θα μπορούσε να συμβεί, πήρε μαζί της μια φίλη της και την κόρη της τελευταίας να τη συνοδεύσουν και να τη βοηθήσουν να μεταφέρει κάποια προσωπικά της είδη που χρειαζόταν στην καθημερινότητά της. Οι γυναίκες μπήκαν στο σπίτι, όλα ήταν ήρεμα ώσπου κάποια στιγμή, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, δημιουργήθηκαν σκηνές πανικού. Η Αστυνομία ανακοίνωσε Συνελήφθη, ότι σε βάρος του δράστη,  σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

«Ειδικότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας «ο άνδρας, ευρισκόμενος στην οικία του με την σύζυγό του, τα τέκνα του και τρείς ακόμη γυναίκες (δύο ενήλικες και μια ανήλικη), γνωστές της συζύγου του, επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε την μια από τις γυναίκες και την ανήλικη 16χρονη κόρη της. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ βρήκαν στην κατοχή του κατάσχεσαν ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος.

Οι παθούσες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται».

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μίνι οπλοστάσιο: Δύο σπαθιά, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια(τύπου πεταλούδα και σουγιά). Στο Τμήμα όπου μεταφέρθηκε, φέρεται να επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο συλληφθείς οδηγείται  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις