Πρόεδρος Samsung πέθανε: Την τελευταία του πνοή άφησε ο Λι Κουν Χι

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Samsung πέθανε: Την τελευταία του πνοή άφησε ο Λι Κουν Χι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόεδρος Samsung πέθανε: Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

25.10.2020 | 08:15

Πρόεδρος Samsung πέθανε: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτικος όμιλος. «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics», ανέφερε ο όμιλος. Ο Λι, ο οποίος μετέτρεψε τον όμιλο σε παγκόσμιο γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, βρισκόταν στο κρεβάτι μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη το 2014. Άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζέι ι Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας. «Ο πρόεδρος Λι ήταν ένας αληθινός οραματιστής που μεταμόρφωσε τη Samsung από μια τοπική επιχείρηση σε παγκόσμια πρωτοπόρο καινοτόμα εταιρεία και μια βιομηχανική υπερδύναμη. Η διακήρυξη του “New Management” του 1993 ήταν ο κινητήριος μοχλός του οράματος της εταιρείας να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει στην πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας», ανέφερε η Samsung.

Η Samsung Heavy Industries, δεύτερη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία στον πλανήτη

Η Samsung είναι πολυεθνικός όμιλος επιχειρήσεων με έδρα κοντά στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Αποτελείται από πολυάριθμες θυγατρικές εταιρίες και είναι ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρήσεων, τζέμπολ, της Νότιας Κορέας. Απασχολεί 370.000 άτομα και πληρώνει φόρους ύψους περίπου 8% των εισοδημάτων της χώρας. Ο όμιλος καλύπτει εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η γνωστότερη θυγατρική του ομίλου είναι η Samsung Electronics. Άλλη πολύ σημαντική θυγατρική του ομίλου είναι η Samsung Heavy Industries, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία στον πλανήτη. Η έδρα του ομίλου βρίσκεται στην πόλη Σούουον, μόλις 48 χλμ από την πρωτεύουσα.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1938 ως κατάστημα λιανικής πώλησης. Μετά τον πόλεμο της Κορέας ο ιδρυτής της εταιρίας επέκτεινε τις δραστηριότητες στα οικοδομικά υλικά, τις οικοδομές και από το 1969 στα ηλεκτρονικά και στα μηχανάκια. Η λειτουργία ενός δικού της ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού σταμάτησε για πολιτικούς λόγους. Όπως όλοι οι τζέμπολ, κατά τις διάρκεια της Κρίσης της Ασίας αποχώρησε από ορισμένες δραστηριότητες και συγκεντρώθηκε στις δραστηριότητες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών.

Exit mobile version