Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης 2020 ποσά – πληρωμή: Τι αλλάζει φέτος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2020 ποσά – πληρωμή: Τι αλλάζει φέτος

Επίδομα θέρμανσης 2020 ποσά - πληρωμή: Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά από τον Νοέμβριο και αφορά πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και υγραέριο.

Επίδομα θέρμανσης 2020 ποσά – πληρωμή: Επίδομα αναλογικό με την ανάγκη των νοικοκυριών σε θέρμανση και βάσει των θερμοκρασιών στις γεωγραφικές ζώνες προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα εισοδηματικά – περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Για να μπορέσει ο κάθε πολίτης να πάρει το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να έχει κάνει την αγορά του πετρελαίου στο διάστημα από 15/10-31/12, ενώ η αξία της αγοράς πρέπει να είναι διπλάσια του επιδόματος. Η πληρωμή θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2020 και το ποσό θα είναι από 80-700 ευρώ. Κριτήριο για το επίδομα είναι η θερμοκρασία σε κάθε περιοχή. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά από τον Νοέμβριο και αφορά πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και υγραέριο.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα τα 12.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση των μονογονεϊκών οικογενειών, το εισοδηματικό κριτήριο ανέρχεται στις 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Δεύτερο κριτήριο είναι η περιουσία. Ειδικότερα, η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 130.000 ευρώ για άγαμους και τις 250.000 ευρώ για έγγαμους.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι φέτος είναι πολύ πιο δίκαιο γιατί θα το πάρουν σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και τις κλιματολογικές συνθήκες. Θετικό είναι ότι συμπεριλαμβάνεται φέτος και το φυσικό αέριο και το υγραέριο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει μέχρι τον Νοέμβρη.

Για το πετρέλαιο και το επίδομα θέρμανσης μίλησε επίσης και η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία δήλωσε πως «ξεκίνησε καλά το πετρέλαιο θέρμανσης αυτή την βδομάδα με την τιμή να κυμαίνεται στα 0,80 ευρώ το λίτρο. Υποστήριξε ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες φέτος λόγω κορωνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις