alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή Δομοκός: Το κελί του Μιχαλολιάκου και ο άφαντος Παππάς
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή Δομοκός: Το κελί του Μιχαλολιάκου και ο άφαντος Παππάς

Χρυσή Αυγή Δομοκός: Το κελί των φυλακών Δομοκού όπου βρίσκεται έγκλειστος ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος,

Χρυσή Αυγή Δομοκός: Το πρώτο τους βράδυ στη φυλακή πέρασαν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και μετήχθησαν την Παρασκευή (23/10) στις φυλακές Δομοκού. Η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αμέσως μετά την άφιξή τους ο διευθυντής των φυλακών έκανε προσωπική συνέντευξη με κάθε κρατούμενο ξεχωριστά, κατά την οποία ενημερώθηκε για τυχόν ζητήματα υγείας ή άλλα θέματα.

Στις φυλακές Δομοκού βρίσκεται και ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ στη φωτογραφία από το κελί του διακρίνονται δύο κρεβάτια και ένα παράθυρο με κάγκελα. Στο εν λόγω κελί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει για τουλάχιστον 14 μέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η καραντίνα στην οποία έχει υποχρεωτικά μπει.

Οδηγήθηκαν στις φυλακές οι Χρυσαυγίτες

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς που είναι ο… Παππάς;

Ακόμη όμως συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν οργανωμένο σχέδιο διαφυγής και η αστυνομία έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό, καθώς δεν αποκλείεται ο καταδικασθέντας ως μέλος του διεθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς έχει απενεργοποιημένα και τα τρία κινητά του τηλέφωνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να εντοπιστεί από την αστυνομία. Η τελευταία εντοπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στις 7 Οκτωβρίου,- την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου- με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη. Τα στοιχεία αυτά, για την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων δημιουργούν βάσιμες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο από τον Χρήστο Παππά προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

Μάλιστα τα τελευταία στοιχεία δημιουργούν βάσιμες υποψίες για απόπειρα διαφυγής του στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό το ένταλμα σύλληψης είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε διεθνές ένταλμα.

Guardian: «Άφαντος παραμένει ο νεοναζί γιος χουντικού»

Την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά μετά την καταδίκη του σχολίασε ο βρετανικός Guardian. Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ο Παππάς έχει υπάρξει φυγάς και το 2013, κατά τις αρχικές συλλήψεις των Χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα. Επιπλέον, αναφέρεται τόσο στο ρόλο του στην εγκληματική οργάνωση και την αγάπη του για τον Μπενίτο Μουσολίνι, όσο και στο ρόλο του πατέρα του στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

«Την έκανε» ενώ ήταν σε …επιτήρηση

Μάλιστα ο κ. Σταυριανάκης δήλωσε ότι ο Χρήστος Παππάς κατάφερε να ξεφύγει ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση. Ο δικηγόρος του φυγά Χρήστου Παππά Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στο MEGA εξήγησε ότι «οι όποιες αποφάσεις μπορεί κάποια στιγμή να αναθεωρηθούν», ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του θα εμφανιστεί για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο πρόσθεσε πως «εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του. Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.