Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι για κορονοϊό: Κλείδωσε έξω απ΄το καφενείο του, αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για κορονοϊό: Κλείδωσε έξω απ΄το καφενείο του, αστυνομικούς

Έλεγχοι για κορονοϊό: Κλείδωσε έξω απ΄το καφενείο του, αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο - Ο ιδιοκτήτης δεν γλίτωσε το πρόστιμο και το αυτόφωρο

Έλεγχοι για κορονοϊό: Μια μικρή περιπέτεια πέρασαν σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να επιληφθούν περιστατικού σε καφενείο στον Βόλο, το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία που υπήρχε, παρέμενε ανοικτό, μετά τη λήξη του ωραρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το magnesianews.gr, περίπου 15 λεπτά πριν τις δύο τα ξημερώματα κατάφεραν οι αστυνομικοί να πείσουν τον ιδιοκτήτη καφενείου στον Βόλο να τους ανοίξει, μετά από μια…ώρα περίπου αναμονής, την πόρτα του καταστήματος, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε παρά την απαγόρευση λόγω του ωραρίου. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης, τελικά συνελήφθη για απείθεια και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς και τριήμερο λουκέτο.

Σε πλήρη εφαρμογή το ”μάσκες παντού”

Σε ισχύ βρίσκονται από τις 6 το πρωί τα νέα μέτρα στην Αττική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα τεθεί σε ισχύ και το μέτρο με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 00.30 μέχρι τις 05.00. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους Αθηναίους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, αφού όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, η μάσκα είναι το «εμβόλιο» πριν το εμβόλιο κατά του ιού.

Αρκετοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής φορώντας μάσκα και παρόλο που τους εμποδίζει κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, στο γραφείο, στα ψώνια ή στο δρόμο, όπως λένε, δεν την αποχωρίζονται, αφού προέχει η δημόσια υγεία. Από την αυτοψία του protothema.gr παρατηρήσαμε ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που περπατούν στα πεζοδρόμια χωρίς τη μάσκα είτε γιατί δεν μπορούν να τη συνηθίσουν είτε γιατί δεν θεωρούν πως θα προστατευτούν.

Για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, η μετακίνηση θα γίνεται όπως στην περίοδο του lockdown, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης εργοδότη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα απαιτείται άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη, που συμπληρώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ. Η γνησιότητα του εγγράφου αποδεικνύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις