Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού: Πώς θα την φοράμε σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού: Πώς θα την φοράμε σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού: Νέα μέτρα - Τι ισχύει με τη μάσκα όταν βγαίνουμε σε καφέ και εστιατόρια - Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

23.10.2020 | 12:30

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού: Υποχρεωτική καθίσταται πλέον εφαρμογή της μάσκας στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δύο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα είναι, όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμά του.

Όπως διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό τους οι πολίτες στα καφέ και στα εστιατόρια θα υποχρεούνται να φορούν μάσκα, η οποία θα αφαιρείται μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. «Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε. Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 00:30.

Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Μια νέα καθημερινότητα θα αντιμετωπίσουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι κάτοικοι 19 περιοχών της Ελλάδας που έχουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας όπως αυτός έχει επικαιροποιηθεί. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο μήνυμά του στους πολίτες με ειδική στόχευση τους νέους καθώς βάσει των στοιχείων οι υπερμεταδότες του ιού αυτή την περίοδο είναι όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 00:30 έως τις 5 τα ξημερώματα ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους.

Τα δύο μέτρα αυτά στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας, ελπίζεται πως θα ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού και τις εκατοντάδες νέες θετικές διαγνώσεις που γίνονται καθημερινά και συνεπώς και την μεγάλη πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.

Exit mobile version