Κρούσματα Ελλάδα κορονοϊός: «Θα συνεχίσουμε γενικευμένα τεστ», λέει ο Αρκουμανέας

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Ελλάδα κορονοϊός: «Θα συνεχίσουμε γενικευμένα τεστ», λέει ο Αρκουμανέας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Κρούσματα Ελλάδα κορονοϊός: Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας έγκαιρα περί τις αρχές του έτους  καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση  έχει κάνει συμφωνίες με εταιρείες για να προμηθεύσει τα κράτη μέλη της κατά αναλογικότητα

23.10.2020 | 11:31

Κρούσματα Ελλάδα κορονοϊός: «Αυτή την στιγμή είμαστε στις χώρες με τα καλύτερα στατιστικά δεδομένα», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ  Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι». Όπως είπε  γίνονται και  στοχευμένες αλλά και γενικευμένες  ιχνηλατήσεις όπως στο Μέτσοβο και τη Νάξο, «Κάνουμε όλων των ειδών των τεστ είμαστε σε καλό σημείο»,  ανέφερε χαρακτηριστικά Όπως ανέφερε από τα τεστ που γίνονται με τα  μέχρις στιγμής στατιστικά θετικό στον κορονοϊό,  βγαίνει το 3,6% των πολιτών.

«Κάνουμε περίπου 25.000 τεστ την ημέρα και παραλάβαμε ένα εκατομμύριο ράπιντ τεστ αρά θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους», είπε «Πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο και να επιστρέψει η κανονικότητα», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για το εμβόλιο καθώς κάποιες εταιρείας είναι σε καλό στάδιο και  έχουν αρχίσει και την παραγωγή του. Όπως είπε, το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας έγκαιρα περί τις αρχές του έτους  καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση  έχει κάνει συμφωνίες με εταιρείες για να προμηθεύσει τα κράτη μέλη της κατά αναλογικότητα.

Τσακρής: Δύσκολο το διάστημα με την πανδημία από Νοέμβριο έως Απρίλιο

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και τα όσα είδαμε έως τώρα για το επιδημικό κύμα στη χώρα μας είναι απλώς το προοίμιο» και πρόσθεσε πως «συνήθως ευνοεί την εξάπλωση των κορονοϊών το κρύο και γενικότερα η μεταβολή των καιρικών συνθηκών».

Όπως είπε, «οι επόμενοι μήνες κυρίως από Νοέμβριο έως Απρίλιο είναι αρκετά δύσκολο διάστημα, καθώς τότε παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων». Ο κ. Τσακρής, τόνισε ότι υπάρχει όμως τρόπος να προστατευθούμε και αυτός είναι η σωστή χρήση μάσκας αλλά και τα περισσότερα τεστ στην κοινότητα όπου δείχνουν το επιδημιολογικό φορτίο. Όπως είπε, «πλέον έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία από ό,τι στην αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και περισσότερες μελέτες κυρίως από την Ασία για το πως μπορούμε να προφυλαχθούμε».

 

Exit mobile version