Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Σάλος με φιλόλογο επαγγελματικού λυκείου

ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Σάλος με φιλόλογο επαγγελματικού λυκείου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Σε αυτή την τάξη δεν κάνει η καθηγήτρια παρατήρηση στους μαθητές, αλλά οι μαθητές στην καθηγήτρια, αφού η φιλόλογος αρνείται να φορέσει τη μάσκα της εν ώρα μαθήματος.

23.10.2020 | 19:31

Καθηγήτρια χωρίς μάσκα: Καθηγήτρια επαγγελματικού λυκείου αρνείται να βάλει μάσκα την ώρα που κάνει μάθημα στην τάξη. Η φιλόλογος παρότι δέχεται παρατηρήσεις από τους μαθητές της επιμένει να διδάσκει χωρίς μάσκα. “Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα” σημείωσε στο MEGA και το “Live News” ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας από τους μαθητές τόνισε: “Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα αλλά το αρνείται”.

Σύμφωνα με τους μαθητές, η εκπαιδευτικός είναι αρνητής του κορoνοϊού και ιδεολογικά αντίθετη με τη χρήση μάσκας. “Λέει δεν υπάρχει κορoνοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς” αναφέρει στο MEGA ένας μαθητής του σχολείου. Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον Διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται.

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει στη θέση της, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές. Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση της, εκείνη απάντησε: “No comment (μτφ. κανένα σχόλιο)”.

“Μας πέταξε έξω από την τάξη”

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού στις συστάσεις που τις γίνονται, η καθηγήτρια απαντά με απουσίες. “Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη” ανέφερε ένας μαθητής. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα. Της είπαν να της αγοράσουν μάσκα και εκεινη απάντησε “πάρτε μου μάσκαρα”.
Μάλιστα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού φοβούνται για τη διασπορά του κορονοϊού στο σχολείο τους, αφού ζουν με ευπαθείς ομάδες στο σπίτι. Ο διευθυντής του σχολείου επιβεβαίωσε ότι η καθηγήτρια δεν του έχει αναφέρει ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε έχει προσκομίσει κάποιο σχετικό έγγραφο.

Δείτε ακόμη
Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας – Τι ισχύει για τα αυτοκίνητα και τις πολυκατοικίες
841 νέα κρούσματα – Ανησυχητική η έξαρση του ιού στην Αττική
Exit mobile version