Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφόνος Γραικού ισόβια: «Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια»
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνος Γραικού ισόβια: «Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια»

Δολοφόνος Γραικού ισόβια: «Η ψυχή του πατέρα μου ησύχασε, αποκαλύφθηκαν όλα τα ψέματα» «Δικαιωθήκαμε. Δίπλα τον είχε θαμμένο και μου έλεγε ψέματα. Όλο ψέματα».

Δολοφόνος Γραικού ισόβια: Η απόφαση για ισόβια κάθειρξη στον 47χρονο κρεατέμπορο, έγινε δεκτή με χαμόγελα ανακούφισης από τους συγγενείς του 59χρονου κτηνοτρόφου. Περίμεναν να ακούσουν την τιμωρία του, 4 χρόνια. Ισόβια, στον άνθρωπο που επί δυόμιση χρόνια παρίστανε τον ανήσυχο συνεργάτη του αγνοούμενου επιχειρηματία, θεωρώντας ότι δεν θα βρεθεί ποτέ το σημείο που είχε θάψει τη σορό μαζί με το αγροτικό αυτοκίνητο.

«Η ψυχή του πατέρα μου ησύχασε, αποκαλύφθηκαν όλα τα ψέματα» «Δικαιωθήκαμε. Δίπλα τον είχε θαμμένο και μου έλεγε ψέματα. Όλο ψέματα». Η απόφαση για ισόβια κάθειρξη στον 47χρονο κρεατέμπορο, έγινε δεκτή με χαμόγελα ανακούφισης, δάκρυα χαράς και αγκαλιές από τους συγγενείς του 59χρονου κτηνοτρόφου. Περίμεναν να ακούσουν την τιμωρία του, 4 ολόκληρα χρόνια.

«Ήταν η απόφαση που περιμέναμε όλοι – Η σωστή απόφαση».

Ο δολοφόνος του Γραικού ομολόγησε την πράξη του 2,5 χρόνια μετά την εξαφάνιση του κτηνοτρόφου, αφ’ ότου είχε βρεθεί η σορός. Ισχυρίζεται ότι ο Γραικός, μετά την συνάντησή τους στα σφαγεία της Χαλάστρας, τον ακολούθησε στη μονάδα του, διαπληκτίστηκαν, τον σκότωσε και ύστερα τον εξαφάνισε. «Δολοφόνος…. Ένας δολοφόνος με δολοπλοκία».

Το μεγάλο «γιατί»

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αιτία της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες. Ωστόσο, η οικογένεια θεωρεί ότι ο πραγματικός λόγος που «όπλισε» το χέρι του δολοφόνου, παραμένει άγνωστος. «Απορία τι τον έκανε να τον σκοτώσει. Δεν το αποκάλυψε. Το κράτησε για τον εαυτό του». Για την υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, αναμένεται να ασκηθεί έφεση επί της απόφασης…

«Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια»

«Υπάρχει μια ηθική δικαίωση που δεν μπορεί να αλλάξει όμως αυτά που περάσαμε εγώ και τα παιδιά μου αυτά τα χρόνια, ούτε μπορεί να φέρει πίσω τον Δημήτρη», σημείωσε η σύζυγός του Δέσποινα Τσακαλίδου, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Τα ισόβια είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορούσαμε να κερδίσουμε κι αυτή πήρε, αυτή του άξιζε. Έδωσε πέντε καταθέσεις και στις 5 είπε τελείως διαφορετικά πράγματα ακόμα και στην απολογία του δεν ξέρουμε ποιος ήταν πραγματικά ο λόγος που σκότωσε το σύζυγό μου.

Για ποιο λόγο, τι του έκανε ο σύζυγός μου; Τον είχε σκοτώσει στο ξύλο. Υπήρχε η οικονομική διαφορά, ναι. Πέρα από την επαγγελματική τους σχέση, δεν είχε παρτίδες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο», πρόσθεσε.

«Είχα να βγω από το σπίτι 3,5 χρόνια. Με έκαναν να ντρέπομαι. Δεν είχα κάνει τίποτα, είχα χάσει. Έπρεπε να αναλάβω τα παιδιά μου, την δουλειά μου, 2 μεγάλους ανθρώπους. Ήταν δύσκολα. Έκανα όμως ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα σε φίλους, γνωστούς», ανέφερε ερωτηθείσα για το διάστημα που κάποιοι την έδειχναν ως ένοχη.

«Ο στόχος της οικογένειας ήταν διπλός. Αφενός περίμενε από τη Δικαιοσύνη μια δίκαιη δίκη και μια προσήκουσα ποινή κι αυτό έγινε, γιατί πράγματι το δικαστήριο στάθμισε κι αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία και τον χαρακτήρα του δράστη το πόσο αδίστακτος, το πόσο αμετανόητος ήταν μετά την πράξη. Δεν δίστασε στην απολογία του να πει ότι ό,τι έκανε το έκανε για να αποπροσανατολίσει τις αρχές», τόνισε από πλευράς του ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Καραβελάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις