Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αεροδρόμιο Καστοριά: Ποιες πτήσεις επιτρέπονται
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο Καστοριά: Ποιες πτήσεις επιτρέπονται

Αεροδρόμιο Καστοριά: Νέα Νotam που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» εξέδωσε η ΥΠΑ

Αεροδρόμιο Καστοριά: Νέα Νotam που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η αεροπορική οδηγία εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του κορoνοϊού και ισχύει από σήμερα, Παρασκευή, έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020. Ειδικότερα, η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights).

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit). Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Στο επίπεδο 4 από σήμερα η Καστοριά

Στο Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου στο χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας της χώρας Θα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, από σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 6.00 π.μ., και για 14 ημέρες έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου κορονοϊού και έπειτα από σχετική εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Όσον αφορά στα Γιάννενα παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάστασή θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης παραμένει στο επίπεδο 4. Στο Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις