Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ εκλογές 2020: Πού ποντάρουν οι δύο υποψήφιοι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ εκλογές 2020: Πού ποντάρουν οι δύο υποψήφιοι

ΗΠΑ εκλογές 2020: Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι δύο υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν υιοθετούν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις

ΗΠΑ εκλογές 2020: Οι κάλπες των προεδρικών εκλογών άνοιξαν χθες στη Φλόριντα, καθώς όλο και περισσότερες αμερικανικές πολιτείες εφαρμόζουν τον θεσμό της «πρώιμης ψηφοφορίας» προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και να αυξηθεί η προσέλευση. Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι δύο υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν υιοθετούν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο Τραμπ σπεύδει από πολιτεία σε πολιτεία και από συγκέντρωση σε συγκέντρωση, θέλοντας να δηλώσει στους υποστηρικτές του ότι έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό και να τους παρακινήσει να σπεύσουν στις κάλπες ώστε να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις, που τον εμφανίζουν να υπολείπεται με διαφορά περί τις δέκα μονάδες. Ο Μπάιντεν προετοιμάζεται για το ντιμπέιτ της Πέμπτης, το τελευταίο της προεκλογικής περιόδου, που θα γίνει στο Τενεσί με βασικούς άξονες συζήτησης τη μάχη κατά του κορονοϊού, τις αμερικανικές οικογένειες, τα φυλετικά ζητήματα, την κλιματική αλλαγή, την εθνική ασφάλεια και την άσκηση της ηγεσίας. Ενα στραβοπάτημα του Μπάιντεν στην τηλεοπτική αναμέτρηση θα αποτελούσε μία από τις τελευταίες ελπίδες του Τραμπ.

Η οικονομία «πάει σαν πύραυλος»

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η οικονομία «πάει σαν πύραυλος», αλλά όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν χωρίς να έχει ψηφιστεί πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Οι σχετικές ενέργειες στο Κογκρέσο έχουν μέχρι στιγμής αποβεί άκαρπες, καθώς οι Δημοκρατικοί πιέζουν για μεγαλύτερο πακέτο, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν μικρότερη στήριξη και αμφότεροι μεταφέρουν στους αντιπάλους τους την ευθύνη για την οικονομική καταστροφή που βιώνουν πολλά νοικοκυριά.

«Αν είχατε τον Μπάιντεν, θα έκλεινε την οικονομία γιατί θα άκουγε τους επιστήμονες», είπε ο Τραμπ με περιφρονητικό ύφος την Κυριακή. «Ναι, θα άκουγα τους επιστήμονες», απάντησε ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις