Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βικτόρια Χίσλοπ ΕΡΤ: Σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων, βασισμένη σε βιβλία της
ΕΛΛΑΔΑ

Βικτόρια Χίσλοπ ΕΡΤ: Σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων, βασισμένη σε βιβλία της

Βικτόρια Χίσλοπ ΕΡΤ: Την επόμενη σεζόν, η ΕΡΤ1 θα εντάξει στο πρόγραμμά της μια ολοκαίνουργια σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων, βασισμένη σε βιβλία της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως

Βικτόρια Χίσλοπ ΕΡΤ: Η ΕΡΤ, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει και επισήμως τη συνεργασία της με τη διάσημη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία απέκτησε πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια. Την επόμενη σεζόν, η ΕΡΤ1 θα εντάξει στο πρόγραμμά της μια ολοκαίνουργια σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων, βασισμένη σε βιβλία της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως, ιδιαίτερα αγαπητής στο ελληνικό κοινό από το μυθιστόρημά της «Το νησί».

Η κεντρική υπόθεση της σειράς θα στηριχθεί στα βιβλία της Χίσλοπ «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance» και την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης και η Αλεξάνδρα Κ*.

Θα πρόκειται για δώδεκα αυτοτελείς ιστορίες

Πρόκειται για δώδεκα συναρπαστικές και αυτοτελείς ιστορίες, που θα διαδραματίζονται όλες στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή διαφορετικών κάθε φορά ηθοποιών, ενώ πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας μας θα είναι και η παραγωγή, καθώς θα χρησιμοποιηθούν οι πλέον σύγχρονες τεχνικές μέθοδοι.

Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς θα γυριστεί στην Κρήτη και κυρίως στον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο, αγαπημένο τόπο της Βικτόρια Χίσλοπ, ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στο Λονδίνο, καθώς συνδετικός κρίκος σε όλες ιστορίες θα είναι ένας Έλληνας, ο οποίος κατοικεί στη Βρετανία και αποφασίζει να επιστρέψει στη χώρα μας.

Η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα

Οπως περιγράφει η Βικτόρια Χίσλοπ: Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ημουν 17 χρόνων και αμέσως ερωτεύτηκα. Οχι ένα ντόπιο αγόρι με σκούρα μάτια, αλλά την ίδια την Ελλάδα. Αυτή η πρώτη εμπειρία του καθαρού, λαμπερού φωτός του Αιγαίου και η υπέροχη ζεστασιά του μεσογειακού ήλιου έμεινε μαζί μου έκτοτε.
Ξεκινήσαμε με επισκέψεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, περιπλανιόμασταν με λεωφορείο, αρκετές φορές χαθήκαμε προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τις πινακίδες του δρόμου σε ένα άγνωστο αλφάβητο και σχεδόν λιώσαμε στη ζέστη του Αυγούστου. Η Αθήνα ήταν ζεστή, μπερδεμένη και θορυβώδης, αλλά λάτρεψα τα πάντα σε αυτήν.

Αφού είδαμε ό,τι μπορούσαμε στην Αθήνα, πήραμε ένα φέρι μποτ για το νησί της Πάρου, στο οποίο υπήρχαν ασβεστωμένα χωριά και εκκλησίες με μπλε θόλους. Εχοντας περάσει τις περισσότερες προηγούμενες καλοκαιρινές διακοπές στη βοτσαλωτή παραλία στο Bognor Regis, η απαλή λευκή άμμος ήταν μια αποκάλυψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις