Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη Μιχαλολιάκου: Επεισοδιακή άφιξη στη ΓΑΔΑ, βρισιές και χειρονομίες
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Μιχαλολιάκου: Επεισοδιακή άφιξη στη ΓΑΔΑ, βρισιές και χειρονομίες

Σύλληψη Μιχαλολιάκου: Επεισοδιακή ήταν η άφιξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη ΓΑΔΑ

Σύλληψη Μιχαλολιάκου: Θορυβώδης και επεισοδιακή ήταν η άφιξη του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί. Καθώς τα αυτοκίνητα του ιδίου και της οικογένειάς του έφθασαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ορισμένοι από τους παριστάμενους είτε πολίτες είτε δημοσιογράφοι αποδοκίμασαν τον “αρχηγό” και άρχισαν να του φωνάζουν να πάει στη φυλακή να δει πώς είναι.

Ο κ. Μιχαλολιάκος έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο πίσω μέρος ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου. Μάλιστα ένας από τους άνδρες που τον συνόδευαν τον κάλυπτε με το σώμα του. Ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο Νίκος Μιχαλολιάκος ακολουθούσε ένα άλλο, στο οποίο βρίσκονταν η Ελένη Ζαρούλια και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Οταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος άκουσε τις αποδοκιμασίες φώναξε και αυτός “Σκατορουφιάνοι”, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Από την πλευρά της η κόρη του Ουρανία άρχισε να κάνει άσεμνες χειρονομίες στον κόσμο.

Τελικά τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από τους συγκεντρωμένους και χάθηκαν καθώς εισέρχονταν στο γκαράζ της ΓΑΔΑ. Δείτε το βίντεο της επεισοδιακής αύξησης Μιχαλολιάκου στη ΓΑΔΑ.

Ποιοι βρίσκονται στα χέρια της ΕΛΑΣ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις αναστολές που οδήγησε στη φυλακή τους χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές, άρχισαν και οι συλλήψεις. Πρώτος συνελήφθη ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Αλλοι εννέα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών, απ’ όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

Στη συνέχεια παραδόθηκαν ο Ηλίας Κασιδιάρης, που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου, που παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και οι Αναστάσιος Πανταζής και Μάρκος Ευγενικός στο ΑΤ Περάματος. Επίσης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο ΑΤ Ραφήνας, ενώ στο ΑΤ Δραπετσώνας παρουσιάστηκε ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Χρυσή Αυγή: Ο Ηλίας Κασιδιάρης οδηγείται στη ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτησή τους στον 7ο όροφο, και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανσή τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις