Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατείες κορονοϊος: Προτιμότερη η διασκέδαση στα μπαρ
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατείες κορονοϊος: Προτιμότερη η διασκέδαση στα μπαρ

Πλατείες κορονοϊος: Κατά την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού θα έπρεπε να απαγορευθεί οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και διαδηλώσεις.

Πλατείες κορονοϊος: Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για την πορεία της πανδημίας ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, εντατ. θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να μην συνεχιστεί η ανοδική πορεία με νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, ώστε να μην βρεθούμε σε δύσκολη θέση όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σχετικά με τους λόγους για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων επισήμανε πως δεν μπορεί να δοθεί αυστηρή επιστημονική απάντηση, ωστόσο πολύ μεγάλο ρόλο φαίνεται πως παίζει η αλλαγή του καιρού και η χαμηλότερη θερμοκρασία. Όπως είπε, όλοι οι αναπνευστικοί ιοί όταν αυξάνει η θερμοκρασία έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε επίσης πόσο κοντά βρισκόμαστε στα 1.000 κρούσματα μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 865 κρούσματα. Είμαστε κοντά στα 1.000 κρούσματα, είπε, και εξήγησε πώς προκύπτουν τα κρούσματα: αυτή τη στιγμή γίνονται περίπου 20.000 τεστ την ημέρα, ενώ πριν από ένα μήνα γίνονταν 15.000 τεστ.  «Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε. Συνεπώς δεν πρέπει να αναφερόμαστε μόνο στα κρούσματα που εντοπίζουμε αλλά και στο πόσα τεστ έγιναν».

Για την Αττική, σχολίασε ότι τα 331 νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ως «επέλαση» του κορωνοϊού, παρόλα αυτά η Αττική  έχει περίπου το 35% των κρουσμάτων στη χώρα, ποσοστό  μειωμένο σε σχέση με το 70% που είχε πριν από 15-20 μέρες.

Αντίθετα, η Θεσσαλονίκη είχε ελάχιστα κρούσματα, όμως πλέον η αναλογία των κρουσμάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με την Αθήνα. Κατά την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού θα έπρεπε να απαγορευθεί οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και διαδηλώσεις.

Ενώ για τα κλαμπ και μπαρ σχολίασε πως όταν τηρούνται τα μέτρα προστασίας τότε λειτουργούν με ασφάλεια. Σε αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, τότε η πολιτεία αναγκάζεται να λαμβάνει όλο και πιο σκληρά μέτρα που είναι δυσβάστακτα για την οικονομία αλλά και την ψυχολογία μας. Προτιμότερο μάλιστα εκτίμησε ότι θα ήταν να διασκεδάζουν οι θαμώνες ενός μπαρ ή κλαμπ τηρώντας τα μέτρα σε οργανωμένο πλαίσιο, παρά να συνωστίζονται μετά τα μεσάνυχτα σε πλατείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις