Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μόσιαλος για κορονοϊό: Το μήνυμα με τον μύθο του λύκου και των προβάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Μόσιαλος για κορονοϊό: Το μήνυμα με τον μύθο του λύκου και των προβάτων

Μόσιαλος για κορονοϊό: Σε ποιους έστειλε μήνυμα με το μύθο του Αισώπου ο Ηλίας Μοσιαλος

Μόσιαλος για κορονοϊό: Με ένα σκίτσο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook επιχείρησε ο Ηλίας Μόσιαλος να απαντήσει σε όλους τους συνωμοσιολόγους και τους αρνητές του κορoνοϊού αλλά και να στείλει ένα μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι άτρωτοι από τον ιό λόγω ηλικίας. Ο καθηγητής στο LSE χρησιμοποίησε τον μύθο του Αισώπου για τον λύκο και τα πρόβατα.

Ο λύκος φαίνεται να ρωτάει «το ξέρετε πως είμαι λύκος. Γιατί δεν τρέχετε να σωθείτε;» με τα πρόβατα να χρησιμοποιούν δικαιολογίες όπως «θα μας σώσει η ανοσία της αγέλης», «μόνο τους γέρους και τους αρρώστους τρώνε οι λύκοι», «δεν υπάρχουν λύκοι».

Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που παρουσίασε την ομάδα “Δράση”, “τη δίκυκλη ταχεία γρήγορη ομάδα δράσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας”. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ωστόσο μίλησε για την πανδημία που πλήττει την πόλη τις τελευταίες ημέρες, αφού παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. “Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται” είπε χαρακτηριστικά.

Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό, συμπλήρωσε και προσέθεσε πως, όσοι νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη, φοράνε μάσκα. “Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν” συνέχισε. “Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και κάθε αγορά για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτόν τον μεγάλο και επικίνδυνο εχθρό. Δεν θα ανεχθούμε τους ασυνείδητους”, τόνισε.

Συνεχίζονται τα πάρτι

Σοκ προκαλεί και η είδηση πως κρυφά πάρτι-κορονοϊού διοργανώνονται τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε… υπόγεια καταστημάτων διασκέδασης και ιδιωτικές ταράτσες στο κέντρο της πόλης, και κυρίως στα Λαδάδικα. Λίγο μετά τις 12.30 το βράδυ, μόλις τα φώτα των καταστημάτων σβήσουν και οι κεντρικές είσοδοι κλειδώσουν, οι “μυημένοι” ειδοποιούνται ότι η ξέφρενη διασκέδαση συνεχίζεται δίχως περιορισμούς στα κρυφά υπόγεια των μπαρ.

Το κάλεσμα για αυτά τα “ιδιωτικά” πάρτι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thesstoday.gr, γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι “καλεσμένοι” το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή. Το Thesstoday συνομίλησε με άτομα που συμμετείχαν σ΄αυτές τις “υπόγειες” μαζώξεις και, όπως μας εξήγησαν, για να καταφέρεις να μάθεις και πολύ περισσότερο να μπεις σε κάποιο κορωνοιό- πάρτι θα πρέπει να είσαι “της πιάτσας”. Συνήθως, πηγαίνουν μόνο άτομα από συγκεκριμένες επαφές, και για αυτό προσπαθούν να κρατήσουν τον κύκλο “στενό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις