Βασική ενίσχυση αγρότες: Σήμερα πιστώνεται το 70% σε 540.000

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασική ενίσχυση αγρότες: Σήμερα πιστώνεται το 70% σε 540.000

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Βασική ενίσχυση αγρότες: Σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν στο 70% της Βασικής Ενίσχυσης, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς περίπου 540.000 αγροτών σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

21.10.2020 | 09:20

Βασική ενίσχυση αγρότες: Σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν στο 70% της Βασικής Ενίσχυσης, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς περίπου 540.000 αγροτών σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ και αφορά 539.609 αγρότες ενώ σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ «η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης, υπογραμμίζει την προσήλωση του υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

ΕΛΓΑ: Σήμερα η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες στην Εύβοια

Αποζημιώσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ σήμερα, Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου σε αγρότες της Εύβοιας, όπως έχει κάνει γνωστό ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Το εν λόγω ποσό θα κατευθυνθεί σε αγρότες οι οποίοι υπέστησαν απώλειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου.

«Μέσα σε δύο μήνες επιτύχαμε να γίνουν όλες οι εκτιμήσεις, να συνταχθούν τα πορίσματα και να καταλήξουμε στο ποσό της αποζημίωσης ανά δικαιούχο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και επιτύχαμε να έχουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τα τελικά μας συμπεράσματα».

Exit mobile version