Ελληνοτουρκικά νέα: Kοινοβουλευτική επιτροπή θέλει να επισκεφθεί το Oruc Reis 

ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Kοινοβουλευτική επιτροπή θέλει να επισκεφθεί το Oruc Reis 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελληνοτουρκικά νέα: Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Γιαβούζγιλμάζ, εμπνευστής της πρωτοβουλίας, εκτιμά ότι η επίσκεψη στο Oruc Reis θα εμψυχώσει το προσωπικό του πλοίου

21.10.2020 | 15:59

Ελληνοτουρκικά νέα: Το Oruc Reis ζητά να επισκεφθεί διακοινοβουλευτική επιτροπή από την τουρκική εθνοσυνέλευση για να δείξει την τουρκική εθνική ομοψυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Γιαβούζγιλμάζ, εμπνευστής της πρωτοβουλίας, εκτιμά ότι η επίσκεψη θα εμψυχώσει το προσωπικό του ερευνητικού πλοίου και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.  Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ1, το Οruc Reis θα μεταφερθεί νότια της Ρόδου και Κρήτης με Navtex, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες, κατευθυνόμενο ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου», αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ. «Το πλοίο πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και 10 ημέρες. Αναμένεται ότι η περίοδος Navtex, η οποία λήγει από αύριο, θα παραταθεί και οι ερευνητικές δραστηριότητες σε αυτήν την περιοχή θα συνεχιστούν», αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο τονίζεται ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή: «Το Oruc Reis, που έχει σαρώσει μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλες τις δραστηριότητές του στην περιοχή, σχεδιάζει να λάβει σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή 15 χιλιομέτρων στο τέλος του έργου».

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη επιφυλακή, με τα πολεμικά μας πλοία να βρίσκονται στην περιοχή. Οι εντολές από στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είναι ξεκάθαρες: «Ψυχραιμία». Άλλωστε όπως εκτιμούν οι αναλυτές ένας από τους βασικούς στόχους του Ταγίπ Ερντογάν είναι να προκαλέσει τέτοια πίεση στην περιοχή όπου οι Έλληνες θα κάνουν την πρώτη κίνηση.

Δείτε ακόμη

H απάντηση Βερολίνου στην Αθήνα για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία
«Η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές τακτικές»
Γενί Σαφάκ: Επεκτείνεται η Navtex για το Oruc Reis – Πάει κοντά σε Ρόδο και Κρήτη
Υποβρύχιος “πόλεμος” στο Αιγαίο – Σε διάταξη μάχης οι Ένοπλες Δυνάμεις
Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ – “Τζάμπα βγάλαμε τον στόλο μας στο Αιγαίο”
Βελόπουλος: Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα βύθιζα τα τουρκικά πλοία
«Δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα με την Τουρκία – Είναι σίγουρο ότι ο μεζές θα τους κάτσει λίγο βαρύς»
Exit mobile version