Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρδαλιάς Καστοριά: Επιθετική έξαρση του ιού – Κρίσιμη η κατάσταση
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς Καστοριά: Επιθετική έξαρση του ιού – Κρίσιμη η κατάσταση

Χαρδαλιάς Καστοριά: Το απόγευμα η απόφαση για το αν η Καστοριά περάσει στο επίπεδο 4, που σημάνει lockdown, σύμφωνα με τον Χαρδαλιά

Χαρδαλιάς Καστοριά: Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και με την συμμέτοχη του περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη, των τριών δημάρχων της περιφερειακής ενότητας και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου. Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους πολίτες της Καστοριάς να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των επιδημιολόγων. Επισήμανε ότι τα ενεργά κρούσματα στην πόλη είναι 113 και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, καθώς «έχουμε επιθετική έξαρση του ιού». «Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη». Αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις και στα σχολεία, ενώ ανέφερε πως η απόφαση για το αν η Καστοριά θα περάσει στο 4 επίπεδο, που σημαίνει τοπικό lockdown θα ανακοινωθεί στις 6 το απόγευμα. Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με “κλάστερς” που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις