Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα 21/10 Ελλάδα: Πληροφορίες για πάνω από 800 – Νέα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα 21/10 Ελλάδα: Πληροφορίες για πάνω από 800 – Νέα μέτρα

Κρούσματα σήμερα 21/10 Ελλάδα: Μια σειρά από περιοχές πλησιάζουν στο «κόκκινο», βάζοντας ξανά στο τραπέζι το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και των τοπικών lockdown.

Κρούσματα σήμερα 21/10 Ελλάδα: Τουλάχιστον 800 αναμένεται να είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, όπως γίνεται καθημερινά και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο άμεσης λήψης μέτρων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για έκτακτα μέτρα στη Μακεδονία. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ethnos.gr, μόνο στις Σέρρες το 10% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test κατά του κορονοϊού βγήκε θετικό στον ιό. Τα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα από αυτά της Τρίτης, 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να λένε ότι μπορεί να φτάσουν και τα 180, κάτι που έχει θέσει σε άμεσο συναγερμό τόσο τις υγειονομικές Αρχές όσο και την κυβέρνηση.

Σε «κόκκινο» συναγερμός είναι και η Καστοριά και η Κοζάνη (παραμένει στο επίπεδο 4), όπου έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Νίκο Χαρδαλιά ένα από τα βασικά μέτρα που θα επιβληθούν για να περιοριστεί ο κορονοϊός θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή αρκετές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας θα μπουν στο «επίπεδο 3» για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Αλλαγές στον χάρτη επικινδυνότητας

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και οι ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα αναμένεται η Θεσσαλονίκη να περάσει από το κίτρινο στο πορτοκαλί επίπεδο, πληροφορία που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ιωάννινα και Καστοριά να περάσουην στο «κόκκινο» επίπεδο, να μπουν δηλαδή σε καθεστώς lockdown,

Αλλαγή επιπέδου λόγω αυξημένων κρουσμάτων είναι πιθανόν να γίνει σε:

Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο)

και πιθανότατα Βοιωτία (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις