Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας Χάγη: Συμφωνία “απάντηση” στην Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας Χάγη: Συμφωνία “απάντηση” στην Τουρκία

ΑΟΖ Ελλάδας - Αλβανίας Χάγη: Οι πληροφορίες λένε ότι Ελλάδα και Αλβανία συμφώνησαν για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ

ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας Χάγη: Την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της διαφοράς για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών συμφώνησαν Ελλάδα και Αλβανία. Η παραπομπή στη Χάγη συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα. Ήταν μια εξέλιξη που επιθυμούσε η Αθήνα για να παρακαμφθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στη γείτονα για να προχωρήσει η συζήτηση για τις θαλάσσιες ζώνες.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η δήλωση Δένδια

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμα ότι “έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”. Μάλιστα ανήρτησε και φωτογραφία με την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανία, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία επισημαίνει ότι “συζητήσαμε για διμερή θέματα, τις περιφερειακές εξελίξεις και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων”.

Σε λίγη ώρα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες, από τα όσα ανακοίνωσαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μετά τη συνάντησή τους στα Τίρανα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν διμερή θέματα, οι περιφερειακές εξελίξεις και τα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις