Eurobank χάκερ: Η ανακοίνωση της τράπεζας για το ebanking – Μετά τα δημοσιεύματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank χάκερ: Η ανακοίνωση της τράπεζας για το ebanking – Μετά τα δημοσιεύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Eurobank χάκερ: Η τράπεζα παράλληλα εφιστά την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο.

20.10.2020 | 20:38

Eurobank χάκερ: Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για επίθεση χάκερ στα συστήματα ασφάλειας της προχώρησε η Eurobank. Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα τονίζει: «Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών. Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναστάτωση προκλήθηκε μετά από αναφορές πελατών, που έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε ηλεκτρονικά email, τα οποία τους ζητούσαν τους κωδικούς πρόσβασης στο ebanking τους.

Δείτε ακόμη
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου
Πότε θα πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2021
ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις του νέου προγράμματος για 3.000 ανέργους
Χρυσή Αυγή: Ο “εκρηκτικός” διάλογος Οικονόμου – Λεπενιώτη
Exit mobile version