Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποκεφαλισμός καθηγητή Παρίσι: Νέα στοιχεία για τον δράστη
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκεφαλισμός καθηγητή Παρίσι: Νέα στοιχεία για τον δράστη

Αποκεφαλισμός καθηγητή Παρίσι: Χρήματα στους μαθητές του σχολείου για πληροφορίες πριν την επίθεση, προσέφερε ο 18χρονος που αποκεφάλισε τον καθηγητή στη Γαλλία

Αποκεφαλισμός καθηγητή Παρίσι: Χρήματα στους μαθητές του σχολείου για πληροφορίες πριν την επίθεση, προσέφερε ο 18χρονος που αποκεφάλισε τον καθηγητή στη Γαλλία την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της υπόθεσης, ο 18χρονος Αμπντουλάχ Ανζόροφ είχε ζητήσει από μαθητές του σχολείου να του δείξουν τον Σαμιέλ Πατί, προτού τελικά τον ακολουθήσει και τον σκοτώσει την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, σε ένα προάστιο του Παρισιού. Ο καθηγητής ιστορίας και γεωγραφίας – ο οποίος είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ του προφήτη, νωρίτερα αυτό το μήνα – αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή στο Κονφλάνς Σεντ Ονορίν.

Τώρα όμως, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο επιτιθέμενος πήγε στο σχολείο και προσφέρθηκε να δώσει στους μαθητές χρήματα για πληροφορίες. Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα Le Monde, είχε αρκετές εκατοντάδες ευρώ επάνω του. Ένας 15χρονος μαθητής φέρεται να παραδέχτηκε ότι πήρε χρήματα σε αντάλλαγμα για βοήθεια για τον εντοπισμό του Σαμιέλ Πατί. Οι ερευνητές δήλωσαν πως ο έφηβος – που έχει τεθεί σε κράτηση από την αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα τι είχε στο μυαλό του ο 18χρονος, σύμφωνα με την Le Chaine Info. Ο Πατί αποκεφαλίστηκε μέρα μεσημέρι έξω από το σχολείο όπου δίδασκε.

Τσετσένικης καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στον καθηγητή

Ο 18χρονος επιτιθέμενος, ο οποίος γεννήθηκε στη Ρωσία και ήταν τσετσενικής καταγωγής, ζούσε στην πόλη Εβρέ της Γαλλίας και δεν ήταν γνωστός στο παρελθόν στις υπηρεσίες πληροφοριών. Δολοφονήθηκε από την αστυνομία, μετά το αποκεφαλισμό του καθηγητή. Οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν την Κυριακή πως έχουν συλλάβει 11 άτομα μετά την δολοφονία – ο αριθμός έχει ανέβει πλέον σε 15 – ανάμεσά τους και 4 μαθητές – ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χθες πως περισσότερες αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις σε όλη την Γαλλία το Σαββατοκύριακο προς τιμή του Σαμιέλ Πατί, συμπεριλαμβανομένης της Place de la Republique στο Παρίσι, όπου μερικοί έφεραν πλακάτ με την φράση « Je suis enseignant« (Είμαι δάσκαλος). Την ίδια ώρα, η Γαλλία φέρεται να εξετάζει την απέλαση πάνω από 200 αλλοδαπών σε μια λίστα παρακολούθησης για ύποπτες εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις υπό το φως του αποκεφαλισμού του Πατί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις