Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δωρεάν τεστ Σύνταγμα: Παρόντες Κικίλιας και Αρκουμανέας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν τεστ Σύνταγμα: Παρόντες Κικίλιας και Αρκουμανέας

Δωρεάν τεστ Σύνταγμα: Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ και στη συνέχεια μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το αν είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό

Δωρεάν τεστ Σύνταγμα: Στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούν δωρεάν rapid τεστ κορονοϊού σε πολίτες. Εκεί βρέθηκε το πρωί ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ενώ από νωρίς στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ και στη συνέχεια μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το αν είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα το sms που λαμβάνουν στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αναφέρει: «υποβληθήκατε σε τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις 09:11 σήμερα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό (negative)».

Σε «πορτοκαλί» επίπεδα η Αττική

Την ίδια ώρα σε σταθερά, αλλά και πάλι «πορτοκαλί» στον επιδημιολογικό χάρτη επίπεδα βρίσκεται η Αττική όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται καθημερινά στην Περιφέρεια. Ειδικότερα, χθες, ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα στη χώρα, με τα 175 να εντοπίζονται στην Αττική. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει έως τώρα πολιτικές και υγειονομικές αρχές, το lockdown δεν είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την Αττική, πράγμα το οποίο τόνισε και ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κατάταξη της Αττικής, βέβαια, στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορισμένες περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον ιό. Συγκεκριμένα, αυτές είναι το Περιστέρι και ο Πειραιάς, ενώ αναφορικά με τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, αυτές είναι το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, η πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια, το Θησείο.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι χθες στο Θησείο διενεργήθηκαν rapid test και οκτώ εκ των 340 βρέθηκαν θετικά, ενώ σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί τεστ στην πλατεία Συντάγματος.

Με την Αττική να εμφανίζεται οριακά σταθεροποιημένη, οι αρμόδιοι ρίχνουν ιδιαίτερο επιχειρησιακό βάρος, εκτός από την «κόκκινη» και με τοπικό lockdown Κοζάνη, στοχευμένα στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών. Για παράδειγμα και στις τρεις περιοχές δίδεται πλέον έμφαση στους ελέγχους με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ στις Σέρρες ουσιαστικά η δημοτική αρχή της πόλης έθεσε σε εφαρμογή αυστηρό πλέγμα μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις