Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / S400 Τουρκία: Απέτυχε η δοκιμή, λένε οι Ρώσοι
ΚΟΣΜΟΣ

S400 Τουρκία: Απέτυχε η δοκιμή, λένε οι Ρώσοι

S400 Τουρκία: Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους Τούρκους παρουσιάζονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων και όλα τελειώνουν εκεί.

S400 Τουρκία: Πουθενά δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε υπήρξε ο ήχος της έκρηξης της κεφαλής των πυραύλων, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα avia.pro «Η Άγκυρα μέχρι στιγμής δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις εκτοξεύσεις των πυραύλων, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό είναι ότι ενώ οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, για τους S 400 ήταν οι κατάλληλοι, πουθενά δεν φάνηκαν στον ουρανό, παρόλο που δεν υπήρχαν σύννεφα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί «το σύστημα S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι σε μικρούς στόχους τύπου drone. Η απουσία ίχνους πτήσης στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής πυραύλων και η ευθεία της πορείας πτήσης ενός πυραύλου είναι ανησυχητικά στοιχεία».

Στρατιωτικά βαριά οχήματα μετέφεραν το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα δοκιμαστικά πυρά στη Σινώπη. Διέσχισαν την Σαμψούντα και πήρα το δρόμο της επιστροφής τους, στην Άγκυρα, όπως γράφει η τουρκική Γενί Ακίτ.

Χωρίς πλήγμα

Ακόμα και σε βίντεο που ανάρτησε από τη δοκιμή των S 400 ο Uğur Giresun, πρόεδρος τη τοπικής οργάνωσης της Σινώπης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, φαίνονται τρεις εντυπωσιακές εκτοξεύσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά πουθενά πλήγμα σε στόχο ή στόχος.

Δείτε ακόμη
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σοβαρές επιπτώσεις για την Τουρκία αν επιβεβαιωθεί ότι εκτόξευσε S-400
S400: Πώς ο Φλώρος ντρόπιασε τους Τούρκους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις