Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπριζίτ Μακρόν κορονοϊός: Σε καραντίνα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μπριζίτ Μακρόν κορονοϊός: Σε καραντίνα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Μπριζίτ Μακρόν κορονοϊός:Η ίδια πηγή αναφέρει στα γαλλικά ΜΜΕ πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα πάρει τα απαιτούμενα μέτρα αποστασιοποίησης και από τα οικεία της πρόσωπα.

Μπριζίτ Μακρόν κορονοϊός: Σε καραντίνα τέθηκε η Μπριζίτ Μακρόν, καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα Covid-19. Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP. «Η Μπριζίτ Μακρόν ήρθε σε επαφή την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό σήμερα και παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας. Σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 7 ημέρες. Η Μπριζίτ Μακρόν δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα», αναφέρει στο BFMTV άτομο από το περιβάλλον της συζύγου του Γάλλου προέδρου.

Ως εκ τούτου, η Μπριζίτ Μακρόν δεν αναμένεται να βρίσκεται στην τελετή μνήμης για τον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή το βράδυ σε προάστιο του Παρισιού. Η ίδια πηγή αναφέρει στα γαλλικά ΜΜΕ πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα πάρει τα απαιτούμενα μέτρα αποστασιοποίησης και από τα οικεία της πρόσωπα.

Τέλος Σεπτεμβρίου, όταν και έγινε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν με μήνυμα στα αγγλικά εξέφρασαν τα φιλικά τους αισθήματα και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ. «Μείνετε δυνατοί», κατέληγε το μήνυμα του Γάλλου προέδρου προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο

Χθες, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανέρχεται στα 867.197. Άλλοι 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 33.392.

Οι δρόμοι του Παρισιού και οκτώ άλλων γαλλικών πόλεων μετά την έναρξη της επιβεβλημένης από την κυβέρνηση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αδειάζουν από τις 21:00 μέχρι τις 06:00. Η απαγόρευση αφορά και την Λιόν, την Λιλ, την Τουλούζη, το Μονπελιέ, το Σεντ-Ετιέν, την Ρουέν, την Γκρενόμπλ και την Μασσαλία. Η αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στους δρόμους της πυκνοκατοικημένης πρωτεύουσας, που έχει γίνει hotspot του νέου κύματος της πανδημίας και όπου τα μπαρ είναι ήδη κλειστά από τις 6 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις