Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή απόφαση: Ένταση στην δίκη μετά την πρόταση για αναστολή
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή απόφαση: Ένταση στην δίκη μετά την πρόταση για αναστολή

Χρυσή Αυγή απόφαση: Η πρότασή της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, με τους συνηγόρους να την χαρακτηρίζουν «εισαγγελέα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Χρυσή Αυγή απόφαση: Την πρόταση να αφεθούν όλοι οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ελεύθεροι μέχρι την έφεση διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου. Όπως υποστήριξε, οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, ενώ εμφανίστηκαν στο δικαστήριο όποτε τους ζητήθηκε. Το σκεπτικό της εισαγγελέως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ύποπτοι φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη. Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ… Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσιοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. …Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα οι οποίοι έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις.

Οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους …».

Η πρότασή της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, με τους συνηγόρους να την χαρακτηρίζουν «εισαγγελέα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία αναμένει τις τελικές αποφάσεις του δικαστηρίου, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για ταυτόχρονες συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, με σκοπό να τους οδηγήσει στις φυλακές.

Διέκοψε για αύριο το Δικαστήριο

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10.00 το πρωΐ, οπότε και θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής. Πριν από τη διακοπή προκλήθηκε ένταση για τις δηλώσεις της πολιτικής αγωγής αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση το πρωί. «Εχουν δικαιωμα να μιλούν για την ποινή και για την αναστολή; Αυτά είναι πειθαρχικά αδικήματα στο ΔΣΑ αλλά αυτά δεν αφορουν στο δικαστήριο. Σας προσβάλει αυτό εσάς και την εισαγγελική αρχή. Στην κρίση σας» ανέφερε ο συνηγορος του Αρτ. Ματθαιόπουλος και κατέθεσε στο δικαστήριο τις σχετικές δηλωσεις. Η πολιτική αγωγή απάντησε με το σχόλιο «Φέρτε και του Λαγού τη δήλωση» προκαλώντας αναστάτωση.

Δείτε ακόμη
Ακρίτα: Ενας 14χρονος είναι φυλακή και μια εισαγγελέας θέλει να στείλει τους Χρυσαυγίτες σπίτι τους
Πέφτει η αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Εξώδικο Λαγού στη Σακελλαροπούλου, αγωγές στα ΜΜΕ – Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Καμπαγιάννης για Οικονόμου: Δικαίωσε τον τίτλο της ως «εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις