Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 19/10: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 19/10: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 19/10: 62 νέα κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 19/10: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 11 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 520 θανάτους συνολικά στη χώρα. 197 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Καλπάζει ο θανατηφόρος ιός στην Ευρώπη

Με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται κάθε εβδομάδα χωρίς ο κορωνοιός να δείχνει σημάδια υποχώρησης η Ευρώπη βρίσκεται σε σοκ. Η Γηραιά ήπειρος βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας με τους θανάτους να έχουν εκτοξευθεί.

Γενικό lockdown σε Βέλγιο και Ουαλία

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν στο Βέλγιο από τη Δευτέρα για τέσσερις εβδομάδες. Μέχρι στιγμής το κλείσιμο των καφέ δεν αφορούσε παρά μόνο την περιοχή των Βρυξελλών και ίσχυε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Το μέτρο επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα και αφορά επίσης τα εστιατόρια. Η Ουαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει lockdown δύο εβδομάδων από την Παρασκευή, στο πλαίσιο του οποίου όλοι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Επιστρέφει ο εφιάλτης στην Ιταλία

Η τελευταία χώρα που πήρε μέτρα lockdown για το δεύτερο κύμα κορωνοϊου είναι η Ιταλία. Σε διάγγελμα του ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και το 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης. Στο Μιλάνο η επιστροφή του εφιάλτη που τσάκισε την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Βόρειας Ιταλίας τον περασμένο Μάρτιο τρομάζει τους κατοίκους Οι δήμαρχοι θα μπορούν να κλείνουν οδούς και πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός μετά τις 9 το βράδυ. Παράλληλα, υπάρχει απαγόρευση των πάρτι σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά οι γάμοι και άλλες δεξιώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μέγιστον αριθμό καλεσμένων τα 30 άτομα.

Έσβησε η πόλη του φωτός

Η πόλη του Φωτός, το Παρίσι, έσβησε για πρώτη φορά για δύο εβδομάδες. Η ατμόσφαιρα απόκοσμη καθώς το Σαββατοκύριακο η πιο διάσημη πόλη του κόσμου έμοιαζε με πόλη φάντασμα. Οι επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση και αρνούνται να συμμορφωθούν. Το βράδυ του Σαββάτου και παρά την απαγόρευση οργάνωσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Σε ολόκληρη την Γαλλία, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων και οι δεξιώσεις γάμου, απαγορεύονται τα μαθητικά πάρτι και άλλες οργανωμένες συγκεντρώσεις. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την Γαλλία. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να θερίζει παγκοσμίως, με τα κρούσματα πλέον να ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 250 χιλιάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις