Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσάμπιονς Λιγκ – αλλαγές: Σκέψεις για 32 ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ – αλλαγές: Σκέψεις για 32 ομάδες

Τσάμπιονς Λιγκ - αλλαγές: Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ σκέφτονται το συγκεκριμένο πλάνο για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συλλόγων περισσότερους αγώνες

Τσάμπιονς Λιγκ – αλλαγές: Σκέψεις για ριζικές αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνει η ΟΥΕΦΑ. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σκέφτεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να υπάρξουν 36 ομάδες. Αυτό προκύπτει και από το σημερινό ρεπορτάζ της «Telegraph». Η αγγλική εφημερίδα αποκάλυψε, πως οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ εξετάζουν σοβαρά την αύξηση των ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, το εν λόγω πλάνο θα πραγματοποιηθεί σε βάθος τετραετίας (σεζόν 2024-25) και αντί για 32 οι ομάδες θα γίνουν 36.

Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ θέλουν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο πλάνο για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συλλόγων για περισσότερες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και περισσότερους αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση. Μάλιστα, αν ισχύσει το εν λόγω πλάνο, τότε κάθε ομάδα που θα αγωνίζεται στους ομίλους της διοργάνωσης, θα δίνει 10 αγώνες (6 είναι τώρα). Ενώ, θα δημιουργηθούν 6 όμιλοι, που θα συμμετάσχουν 6 ομάδες.

Τσάμπιονς Λιγκ – αλλαγές: Ακόμα είναι σκέψεις

Παρά τις σκέψεις, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ακόμα σε πρώιμο σχέδιο και γίνονται μόνο συζητήσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ είναι ζεστά σε αυτό το σενάριο. Ενώ, έχουν ήδη ανάψει το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση τους. Για την ώρα δεν είναι ακόμα κάτι σίγουρο, όμως σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση οι πιθανές αλλαγές όποτε κι αν περάσουν δεν θα γίνουν πραγματικοτητα πριν περάσει μία γεμάτη διετία.

Δείτε ακόμη:

Άλωσε το ‘Αλκαζάρ’ ο Αστέρας 3-1 την ΑΕΛ
Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι των δικεφάλων στο ΟΑΚΑ
Μπορούσε διπλό, αλλά είχε …άγιο που πήρε “Χ” 2-2 στον ΟΦΗ ο ΠΑΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις