Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο ληστής με το κατσαβίδι: Χειροπέδες στον δράστη του μεσονυκτίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ληστής με το κατσαβίδι: Χειροπέδες στον δράστη του μεσονυκτίου

Ο ληστής με το κατσαβίδι: Η ειδική ομάδα αστυνομικών του τοπικού Τμήματος η οποία είχε συσταθεί με σκοπό τη συλλογή, διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση του 40χρονου

Ο ληστής με το κατσαβίδι: Ο «διαρρήκτης του μεσονυκτίου», έφερνε, με το πρώτο φως της ημέρας, σε απόγνωση τους καταστηματάρχες της ευρύτερης περιοχής του Κορωπίου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα προβλήματα της καθημερινότητας που έχει φέρει ο κορωνοϊός, προστίθετο ένα ακόμη, πολύ σοβαρό. Στη διάρκεια της νύχτας, διαπίστωναν ότι άγνωστος τότε με κατσαβίδι είχε πάλι διαπράξει εισβολή-κλοπή. Ο εισβολέας που έβαζε στόχο τις επιχειρήσεις τους, είχε διαρρήξει και τη δική τους, αρπάζοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές αλλά και προξενώντας υλικές ζημιές, κατά την παραβίαση, που έπρεπε να προστεθούν στα υπόλοιπα «λειτουργικά έξοδα» των καταστημάτων.

Είκοσι καταστηματάρχες από τον περασμένο Ιούλιο είχαν αναφέρει-καταγγείλει στην Αστυνομία ότι είχαν πέσει θύματα διάρρηξης και κλοπής από τον άγνωστο που τρύπωνε και άρπαζε ταμειακές μηχανές. Τον συντονισμό των ερευνών για την αναγνώριση, του ατόμου που κρυβόταν κάτω από την κουκούλα, έτσι όπως έβλεπαν τα καρέ από τα βίντεο,  ανέλαβαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Και κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με έναν παλιό τους «γνώριμο» τον οποίο είχαν συλλάβει στο παρελθόν για ίδια αδικήματα.

Έτσι συνελήφθη «στα πράσα» στο Κορωπί, ένας 40χρονος ημεδαπός «για κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση». Λίγο πριν, ο «διαρρήκτης με το κατσαβίδι», είχε παραβιάσει κεντρική θύρα εισόδου καταστήματος στο Κορωπί και είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό.

Είχε συσταθεί ειδική ομάδα

Η ειδική ομάδα αστυνομικών του τοπικού Τμήματος η οποία είχε συσταθεί με σκοπό τη συλλογή, διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση του 40χρονου σε βάρος καταστημάτων στο Κορωπί, τον εντόπισε κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων και τον συνέλαβε.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας εξιχνιάστηκαν επιπλέον δεκαεννέα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα, που τέλεσε ο 40χρονος κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Ο ανωτέρω, σημειώνει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της,  έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις