Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελάφια Πάρνηθας: Οι υπεύθυνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
ΕΛΛΑΔΑ

Ελάφια Πάρνηθας: Οι υπεύθυνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Ελάφια Πάρνηθας: Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες φαίνεται πως συνηθίζουν να δίνουν ακατάλληλες τροφές στα ζώα τις οποίες δεν μπορούν να επεξεργαστούν.

Ελάφια Πάρνηθας: Τραγική κατάληξη είχε ένα ελάφι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας εξαιτίας της απερισκεψίας ορισμένων επισκεπτών που το τάισαν πατατάκια και τυρόπιτες. Ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους επισκέπτες να μην ταΐζουν τα όμορφα θηλαστικά. Τελευταία στιγμή γλίτωσε ένα από τα ελάφια τα οποία φιλοξενούνται στην Πάρνηθα ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν ένα άλλο δεν τα κατάφερε. Ορισμένοι απερίσκεπτοι επισκέπτες έδωσαν μεγάλες ποσότητες ψωμιού τυριών και φρούτων με αποτέλεσμα αρκετά από τα ελάφια να παρουσιάσουν σοβαρό πρόβλημα. Ο κτηνίατρος που εξέτασε τα ελάφια διαπίστωσε ιλίγγους και πρήξιμο. Αυτό προέρχεται από τροφές όπως τυρόπιτες, σάντουιτς και αλλαντικά.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες φαίνεται πως συνηθίζουν να δίνουν ακατάλληλες τροφές στα ζώα τις οποίες δεν μπορούν να επεξεργαστούν. Το μεγαλύτερο θέμα είναι πως οι επισκέπτες θεωρούν αυτά τα τετράποδα ζωάκια οικόσιτα και τους συμπεριφέρονται αναλόγως όμως όπως τονίζουν οι ειδικοί τα ζώα αυτά είναι άγρια χωρίς να σημαίνει βέβαια πως είναι και επιθετικά. Οι υπεύθυνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εθιστούν την προσοχή στους επισκέπτες τονίζοντας πως δεν πρέπει κανένας να ταΐζει τα ελάφια καθώς υπάρχει αρκετή τροφή και πρέπει να τηρούν τους κανόνες

Δείτε ακόμη
Μητροπολίτης Παύλος: Λιγότερα θύματα κορονοϊού γιατί έχουμε πιο πολλούς πιστούς
“Κάθε φορά που χτυπάει η σειρήνα, σφίγγει το μέσα μου” – Οι μεγάλοι ήρωες της ΕΜΑΚ
«Eάν καταλάβαιναν οι Τούρκοι τι τους έκανα, σήμερα θα ήμουν πλατεία στο χωριό μου»
Τα βουνά των Καλαβρύτων “ντύθηκαν” στα λευκά! (vid)
4.000 εγκαταλελειμμένα σκυλιά στη Σαλαμίνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις