Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 5η αγωνιστική: Ντέρμπι …τετρακέφαλο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 5η αγωνιστική: Ντέρμπι …τετρακέφαλο!

Σούπερ Λιγκ - 5η αγωνιστική: Οι δικέφαλοι βορά και νότου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο μεταξύ τους ματς για φέτος - Με ΟΦΗ εκτός ο ΠΑΟ

Σούπερ Λιγκ5η αγωνιστική: Με ντέρμπι συνεχίζεται η Σούπερ Λιγκ. Η ΑΕΚ κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η «ένωση» έρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο. Δεν έπαιξε καλά και έμεινε νωρίς με 10 παίχτες, έτσι υπέστη δίκαια την ήττα από τους Περιστεριώτες, που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της και την αριθμητική τους υπεροχή. Απόψε, θέλει την νίκη, που θα της τονώσει το ηθικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Έχει πολλές απουσίες, αφού λείπουν οι Μάνταλος, Σιμόες, Γκαρσία, Ινσούα, Μπακάκης, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον Λόπες.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έρχεται από τη νίκη με 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ. Άνοιξε γρήγορα το σκορ και μπόρεσε να το διαχειριστεί άψογα, ενώ απειλήθηκε μερικές φορές από τον αντίπαλο του. Έβαλε δύο γκολ στο τέλος και καθάρισε τον αγώνα. Έχει και εκείνος δύσκολο πρόγραμμα και θέλει νίκη στο σημερινό ντέρμπι για λόγους ψυχολογίας. Δεν υπολογίζονται οι Ελ Καντουρί και Κρέσπο, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του Ροντρίκο.

Σούπερ Λιγκ – 5η αγωνιστική: Στο ‘Γεντί Κουλέ’ ο ΠΑΟ

Για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι έρχονται από την ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ. Παρά το σκορ, δεν ήταν κακή η εμφάνιση τους. Είχαν διάθεση και πίεσαν τον «δικέφαλο». Χρειάζονται βελτίωση, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους «πράσινους».  Απόψε, δεν υπολογίζονται οι Μαρινάκης, Σελίμοβιτς, Ναμπί, Νέιρα, Βούρος, Σόλις, Σόουζα, Τσιλιανίδης και Βαζ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έρχεται από την ήττα με 0-1 κόντρα στον Άρη. Έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και δέχτηκε το γκολ. Στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και άξιζε κάτι παραπάνω από τον αγώνα. Έφυγε ο Πογιάτος και  σήμερα θα πάει με υπηρεσιακό προπονητή, τον κ. Συλαϊδόπουλο, αφού θα αναλάβει μέσα στην εβδομάδα ο Μπολόνι. Δεν υπολογίζονται οι Χουάνκαρ, Σαβιέρ, Βιγιαφάνες, Μαουρίσιο, Αντονίτο, Ιωαννίδης, Μαυρομάτης, Χατζηθεοδωρίδης και Αγιούμπ.

Σούπερ Λιγκ – 5η αγωνιστική: Λαμία και Τρίπολη

Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Αλκαζάρ». Οι «βυσσινί» έρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού η ΑΕΛ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και είχε δύο δοκάρια. Δυσκολεύεται να βρει το γκολ, έχοντας σημειώσει μόλις ένα φέτος. Απόψε, θα κυνηγήσει την πρώτη της νίκη. Δεν υπολογίζονται οι Ντουρμισάι, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Νούνιτς και Γιούνες.

Από την άλλη, ο Αστέρας έρχεται από την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Παναιτωλικό. Έπαιξε με παίχτη παραπάνω για περίπου 70 λεπτά. Πέτυχε το πρώτο γκολ, ωστόσο καθησυχάστηκε και ισοφαρίστηκε. Συνεχίζει στα κλασικά του στάνταρ και τα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής. Απόψε, θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Θα απουσιάζουν οι Άλβαρες, Αντζούλας, Μπελόκ, Γκόμες και Καπίγια.

Δείτε ακόμη:

Κυνήγι νυχτερίδας με …τορπίλες στο ‘Μαδριγάλ’
Σε τέσσερα μέτωπα οι “μάχες” στην Αγγλία
“Μισή” στο Ούντινε η Πάρμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις