Πορεία στο κέντρο – συλλήψεις: Χειροπέδες σε επτά ανηλίκους

ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στο κέντρο – συλλήψεις: Χειροπέδες σε επτά ανηλίκους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πορεία στο κέντρο - συλλήψεις: Από τις δεκαεπτά προσαγωγές που έγιναν, συνολικά, για επεισόδια που σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις

17.10.2020 | 12:08

Πορεία στο κέντρο – συλλήψεις: Οκτώ άτομα, εκ των οποίων οι επτά ανήλικοι, συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε διάφορα σημεία, από αστυνομικές δυνάμεις, που λάμβαναν μέτρα λόγω προγραμματισμένης (μαθητικής) συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ειδικότερα: Ένα άτομο γιατί συμμετείχε σε ομάδα που επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ, πετρών και μαρμάρων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Δύο άτομα γιατί συμμετείχαν σε ομάδα που προκάλεσε φθορές σε μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, υαλοπίνακες και άλλα αντικείμενα εντός του Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου και επιτέθηκε με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο και πέντε άτομα γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν -κατά περίπτωση- και κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδα, καπνογόνο και κουκούλες τύπου full face.

Σε βάρος των ανωτέρω, καταλήγει η ανακοίνωση, σχηματίσθηκε δικογραφία. Νωρίτερα η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από όσα κατέσχεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια  των επεισοδίων που ξέσπασαν στο κέντρο κατά τη διάρκεια μαθητικής συγκέντρωσης από άτομα που κάλυπταν τα κεφάλια τους με κουκούλες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν  βόμβες μολότοφ, έτοιμες για χρήση, πυρσό, κροτίδες, κουκούλα full-face και τσάντες με πέτρες.

Τα επεισόδια, υπενθυμίζεται, ξέσπασαν στις 11 το πρωί της Πέμπτης  στο Σύνταγμα, από όπου πέρασε η πορεία.  Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης.  Οι νεαροί υποχώρησαν από την οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Συγγρού, όπου και διαλύθηκαν. Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 17 προσαγωγές εκ των οποίων οι οκτώ όπως προαναφέρθηκε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Exit mobile version