Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι -Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι -Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης

Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ σφραγίστηκε ο χώρος.

Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ότι στις Σέρρες, στην περιοχή του Λιθότοπου, λειτουργούσε ένα παράνομο γηροκομείο, μέσα στο οποίο ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες 10 ηλικιωμένοι. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία ηλικιωμένη τρόφιμος εθεάθη να κυκλοφορεί στο Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη. Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, εντοπίστηκε ο παράνομος ξενώνας που φιλοξενούσε τους ηλικιωμένους και συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του ξενώνα ο οποίος και οδηγήθηκε στον ανακριτή Σερρών. Στον ξενώνα εντοπίστηκαν άλλα εννέα υπέργηρα άτομα (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ξενώνας λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου 2020, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν σε αυτόν. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του ξενώνα, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές. Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών, οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για την περίθαλψή τους και αναζητούνται οι συγγενείς τους, προκειμένου να ενημερωθούν. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις