Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΑΕΔ επιδότηση εργασίας: Πρόγραμμα για 3.000 άνεργους νέους σε τέσσερις περιφέρειες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ επιδότηση εργασίας: Πρόγραμμα για 3.000 άνεργους νέους σε τέσσερις περιφέρειες

ΟΑΕΔ επιδότηση εργασίας: Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού

ΟΑΕΔ επιδότηση εργασίας: Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις εργοδοτών για το νέο «ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημόσιου και κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας και προώθησης της απασχόλησης, μέσω της επιδότησης της εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού. Το πρόγραμμα διαρκεί επτά μήνες και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα καταβάλει σε 3.000 ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Πώς εντάσσονται στο πρόγραμμα οι εργοδότες

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 1

Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 2

Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 3

Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 5

Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 8

Άνω των 50 ατόμων – 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20.

20 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 20 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις