Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: «Προσπάθεια να δοθεί μια ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία»
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: «Προσπάθεια να δοθεί μια ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία»

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: «Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μια ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία», δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: H Ελλάδα και η Κύπρος άσκησαν πίεση σήμερα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για μια πιο σκληρή απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο σε διαφιλονικούμενα ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο αφού η Άγκυρα επανέλαβε τις επιχειρήσεις ενός ερευνητικού πλοίου. «Ελπίζω ειλικρινά ότι θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε ισχυρά και ομόφωνα την Ελλάδα και την Κύπρο εναντίον των τελευταίων προκλήσεων που έγιναν από την Τουρκία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα προσερχόμενος στη σύνοδο.

«Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μια ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία», δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Να σημειωθεί πως προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ανέφερε πως στο τραπέζι θα βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι «με μεγάλη βεβαιότητα πολλές αντιπροσωπείες θα φέρουν το θέμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

Αποχώρησε η Φινλανδή πρωθυπουργός από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λόγω κορονοϊού

Αποχώρησε πριν από λίγο η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊόύ. Για τον ίδιο λόγο αποχώρησε εχθές και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Την Φινλανδία θα εκπροσωπήσει ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις