Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά τώρα: Στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά τώρα: Στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη

Ελληνοτουρκικά τώρα: Ο επικεφαλής του ΕΛΚ στηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ελληνοτουρκικά τώρα: Πλήρης στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Ορούτς Ρέις και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε σε μήνυμά του στο Twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

“Ηρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος”, γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τι ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να δείξει συνέπεια απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον Πρόεδρο Michel να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Και συμφώνησε ο Πρόεδρος Michel και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου -όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις