Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποκεφαλισμός Παρίσι: Επίθεση σε καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ
ΦΩΝΑΖΕ ΑΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ

Αποκεφαλισμός Παρίσι: Επίθεση σε καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Αποκεφαλισμός Παρίσι: Τραγικό θάνατο για έναν άνδρα στο Παρίσι από επίθεση με μαχαίρι - Μάρτυρες δηλώνουν ότι ο δράστης φώναξε "Αλλάχ άκμπαρ" - Νεκρός ο ένοπλος

Αποκεφαλισμός Παρίσι: Τρεις εβδομάδες από την τρομοκρατική επίθεση έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo στη Γαλλία, ένας άνδρας επιτέθηκε σε καθηγητή Λυκείου και τον αποκεφάλισε στη μέση του δρόμου στο προάστιο του Παρισιού Ιβελίν Βαλ Ντ’ Ουάζ. Ο άτυχος άνδρας, ονόματι Σαμουέλ Π., ένας 47χρονος ιστορικός σε λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος στις 17.00 το απόγευμα. Ο θύτης, όπως όλα δείχνουν, τον σκότωσε για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία είχε δημοσιεύσει στη χώρα το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο καθηγητής φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων γονέων στις 5 Οκτωβρίου, αφότου παρέδωσε το εν λόγω μάθημα στους μαθητές του, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Ο δράστης, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι και ένα όπλο, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα αντιμέτωπος με ομάδα αστυνομικών οι οποίοι του ζήτησαν να αφήσει πετάξει τα όπλα.

Ο άνδρας, που φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», αρνήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει προς την κοινότητα Ερανί, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν το πτώμα του δράστη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Ενώ αρχικά ο δράστης παρουσιαζόταν ως άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, τελικά, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 18χρονο Τστετσένο, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα.

https://twitter.com/BFMTV/status/1317173321289637891?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1317173321289637891%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fepithesi-gallia-apokefalise-kathigiti-skitsa-moameth

Το μακάβριο βίντεο με το αποκεφαλισμένο θύμα στη Γαλλία

Ο άνδρας πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μακάβριο βίντεο, στο οποίο φαινόταν το κεφάλι του θύματος στο έδαφος. Το Twitter απέκλεισε όλες τις αποτρόπαιες εικόνες του δολοφονηθέντος, ενώ καταργήθηκε και ο λογαριασμός του 18χρονου.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».

Ο Εμανουέλ Μακρόν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να μεταβεί στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης. «Απόψε, η δημοκρατία δέχτηκε επίθεση μετά την ανέντιμη δολοφονία ενός λειτουργού της, ενός καθηγητή» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ. «Η σκέψη μου βρίσκεται στην οικογένειά του. Η ενότητα και η ακεραιότητά μας είναι η μόνη απάντηση απέναντι στην θηριωδία της ισλαμικής τρομοκρατίας. Θα την αντιμετωπίσουμε» έγραψε.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους, επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις