Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναστολές ποινών – Χρυσή Αυγή: Δεν ζήτησε ανασταλτικό ο Λαγός
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστολές ποινών – Χρυσή Αυγή: Δεν ζήτησε ανασταλτικό ο Λαγός

Αναστολές ποινών - Χρυσή Αυγή: Δεν ζήτησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ο Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προκατάληψη του δικαστηρίου στο πρόσωπό του και προαννήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Αναστολές ποινών – Χρυσή Αυγή: Δεν ζήτησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ο Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προκατάληψη του δικαστηρίου στο πρόσωπό του και προαννήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, εξέλαβε απαξιωτικό τόνο σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου προς μάρτυρα σχετικά με την εργασία της συζύγου του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τον ευρωβουλευτή- κι έτσι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής.

Η δήλωση του Γιάννη Λαγού, όπως τη διάβασε ο συνήγορός του στη δίκη έχει ως εξής: «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα επί 5,5 χρόνια. Όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές, ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Τι ζήτησε ο Παππάς

Να κρατήσει «πισινή» το δικαστήριο, ώστε αν έκανε λάθος «να μην αποβεί σε βάρος του κατηγορούμενου». Αυτό ζήτησε ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά.

«Ο χρόνος της κράτησης δεν επιστρέφεται πίσω», είπε ο συνήγορος του πρώην βουλευτή και ζήτησε από το δικαστήριο να μην διατάξει την έκτιση της ποινής του εντολέα του, ώστε αν έχει κάνει λάθος είτε στην απόφαση επί της ενοχής είτε επί της ποινής, αυτό να μην αποβεί σε βάρος του εντολέα του, ο οποίος αν οδηγηθεί στην φυλακή ουσιαστικά θα έχει εκτίσει την ποινή του ώσπου να γίνει το εφετείο. Νωρίτερα ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου επικαλέστηκε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους για την αίτησή του.

Η κατάθεση του Ηλία Κασιδίαρη

Νωρίτερα κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος είχε φτάσει από το πρωί στο εφετείο. «Ήρθα να υποβάλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου» ξεκίνησε ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνέχισε: «Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο. Εάν δεν την πάρω, δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να ξεκινήσει το Εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή».

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη που, όπως είπε, θα υποστεί, εξήγησε: «Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή, χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο». «Μην μου στέρησετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις